3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Феномен шістдесятництва

Автор: Oleksandra від 15-03-2017, 09:14, переглядів: 1 394

0

19 березня 1930 року на небосхилі засяяла нова зірка – народилася Ліна Василівна Костенко.

Ліна Костенко – поетеса-шістдесятниця, поет кінця XX століття, але ще більшою мірою – Поет XXI століття. Вона знана не лише в Україні, а й у світі.

Ліна Костенко займає високу ланку в культурному житті українського народу завдяки своїм поглядам і вчинкам. Утиски з боку влади, насильне замовчування творчості, необлаштованість життя не зламало сили характеру цієї жінки, яка не змогла піти проти себе і стати «пристосуванкою».

Для багатьох поетеса уособлює собою справжню Україну. Той вимір і ту систему координат, від яких, на жаль, чимала частина суспільства відходить. Яскрава представниця незабутнього і ще не докінця усвідомленого «феномена шістесятництва», вона є тим міцним магнітом, що тримає український світ і сьогодні.

Прикметною рисою творчості поетеси є інтелектуалізм, душа, політ думки, чесність, гідність, філософія… Таке поетичне розмаїття пов’язане з культурними й історичними змінами епохи.

У своїх творах Ліна Костенко відповідає на багато загальнолюдських питань: «Як правильно бути людиною?», «Якою людиною бути?», «Що є прекрасним у нашому житті?» тощо. Прониклива, наділена пророчим даром, вона неодноразово надсилала нам свої перестороги у творах, уривки з яких сьогодні бачимо навіть у соцмережах.

Валерія Трубенко, 11-Г клас

Категорія: Наша творчість. Література

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.