3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Історія не за підручником

Автор: feanen від 7-10-2023, 09:35, переглядів: 145

0

Шкільне життя, обмежене лише уроками, заліками, оцінками та спілкуванням лише під час перерв, було б дуже нудним. А от час, проведений з класним колективом поза школою, особливо якщо це цікава подорож, завжди допомагає по-новому подивитися на своїх друзів, педагогів, та й самому розкрити не відомі іншим якості. Звичайно ж, війна – не кращий час для поїздок, але одноденну «вилазку» все ж можна собі дозволити і за таких умов, особливо в останній період «бабиного літа».  

Тож минулої суботи учні 11-А-Б класів разом зі своїми класними керівниками С. В. Кушнєровою та Т. В. Малявкіною відправились до села Розумівка – мальовничого й дуже зручного для відпочинку. Але Розумівка відома церквою, у якій знаходиться усипальня родини Миколи Раєвського. Раєвський був визначним героєм війни з наполеонівською армією. Його донька Марія Волконська стала однією з самовідданих дружин декабристів, які відправилися на заслання у Сибір разом зі своїми чоловіками.

Але для нас, українців велике значення має розташований неподалік сторико-меморіальний заповідник «Чорний Ворон». Саме тут загинув легендарний повстанський отаман часів Холодноярської республіки Микола Скляр, більше відомий під псевдонімом Чорний Ворон. Саме тут його загін дав свій останній бій червоноармійцям у жовтні 1920 року. В бою зі значно більшими силами ворога загинув сам отаман і всі 300 його козаків. Мешканці села Розумівка поховали повстанців на місці бою. Поруч з могилою М. Скляра – пам'ятник Юрію Горліс-Горському, який описав ці події. Учні відвідали це важливе й дороге для кожного українця-патріота місце, прослухавши коротку, але змістовну й емоційну розповідь Світлани Вікторівни. 

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.