Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Учні 11-Г класу завітали до краєзнавчого музею

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Учні 11-Г класу завітали до краєзнавчого музею

Автор: borovikoff від 6-11-2013, 16:48, переглядів: 2 102

0
Учні 11-Г класу завітали до краєзнавчого музеюУчні 11-Г класу відвідали Кіровоградський обласний краєзнавчий музей. Це один з найстаріших музейних закладів Півдня України, який відіграв важливу роль у становленні національного краєзнавства. Нині музей має цікаві зібрання речових та документальних матеріалів, що характеризують природу, історичний розвиток та культуру краю від найдавніших часів до наших днів. Музейна колекція налічує 56000 експонатів основного та більше 25000 допоміжного фонду. Музей є провідним науково-методичним центром в області.

Дізнавшись, що на базі музею проводиться виставка декоративно-ужиткового мистецтва «Дерево життя», присвячена 22-й річниці Незалежності України. Основою колекції є різноманітні вироби з дерева, археологічний матеріал – кераміка та гончарні вироби, вишиті рушники та домоткані доріжки, дерев’яні предмети побуту та господарювання селян, хатнє начиння тощо. Центральним блоком експозиції є вишитий рушник з «Деревом життя», де дерево життя філософськи перекликається з конкретно представленими дерев’яними виробами, адже дерево – це традиційний матеріал українців з прадавніх часів.

Ми були у захваті від виставки, яка демонструвала таке рідне нам - істинно українське. Були б раді завітати до музею ще.
Навроцька Ярослава, учениця 11-Г

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.