Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Презентація літературних творів сучасних українських письменників (тематична бесіда, 11-Б)

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Презентація літературних творів сучасних українських письменників (тематична бесіда, 11-Б)

Автор: dend від 28-05-2022, 10:49, переглядів: 298

0

До дня слов’янської культури і писемності, який відзначається 24 травня, в 11-б класі відбулась година-презентація найпомітніших у сучасному літературному процесі художніх творів. Учні мали можливість ознайомитися з переліком та коротким змістом різних за тематикою, жанром, стилістикою книг сучасних авторів старшого покоління та молодих.

Волинський письменник Володимир Лис визнаний письменник сучасності. Багато його книг – це роздуми над порівняно недалеким історичним минулим свого рідного краю. Вона розгортається перед читачем через життєвії долі головних героїв та особливий мовленнєвий колорит Волині – «Століття Якова», «Соло для Соломії» тощо.

Львів’янин Юрій Віннічук щедро ділиться з нами своїми рідкісними за глибиною знаннями про своє рідне місто. У його творах – історія, пам’ятки, легенди, гумор тощо. На особливу увагу заслуговує роман «Танго смерті» - історія Львова напередодні ІІ світової війни переплітається з сучасністю. Цей роман з дивовижно напруженим сюжетом допоможе зрозуміти, чому сьогодні існують протиріччя між сходом і заходом нашої країни. Читати обов’язково. Повість «Місце для дракона», написана у формі казки для дорослих, допомагає зрозуміти сумну істину: одним зі способів втримати владу – об’єднати людей навколо ненависті до вигаданого ворога.

Учням були порекомендовані також такі автори, як Люко Дашвар (не завжди приваблива сучасність, «шекспірівські пристрасті»), Ірен Роздобудько (скоріше для дівчат), Любко Дереш (для молоді і про молодь). Серед літератури для елітарного читача – Юрій Андрухович, Оксана Забужко.

Це далеко неповний перелік авторів, рекомендованих майже випускникам для читання. Сучасна українська література пропонує художні твори, розраховані  на різні смаки та рівень сприйняття. Тож читайте, розмірковуйте і формуйте власне розуміння світу!

 

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.