Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » 28 листопада 8 клас провів відкриту лінійку присвячену жертвам Голодомору 1932-33 років на Україні.

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

28 листопада 8 клас провів відкриту лінійку присвячену жертвам Голодомору 1932-33 років на Україні.

Автор: Joker_13 від 30-11-2015, 13:43, переглядів: 1 174

0
28 листопада 8 клас провів відкриту лінійку присвячену жертвам Голодомору 1932-33 років на Україні.82 роки тому нам хотіли винести вирок смерті.
82 роки тому мільйони синів і доньок України, мільйони невинних людей, мільйони наших рідних і близьких були без жалю винищені Голодомором. Тоталітарний комуністичний режим свідомо спланував і здійснив терор нашого народу голодом.
82 роки тому наш народ пережив катастрофу, яка могла зупинити життя всієї нації. Голодомор приніс не лише страждання і смерть. Він посіяв страх серед людей. Тільки правда про геноцид українського народу і чиста пам'ять про усіх полеглих здатна звільнити нас від мороку минулого.
Даний геноцид назавжди залишиться в пам’яті українців однією з найстрашніших і найтемніших сторінок нашого минулого.
На десятиліття можна засекретити архіви. Можна приховати в глибинах спецсховищ викривальні документи. Можна замести сліди злочину. Можна раз, і вдруге, і втретє переписати історію на догоду диктаторів чи ідеології. Та з пам'яттю народу нічого не вдієш, вона зберігатиме правду.
Нація стала жертвою страшного злочину, який ніколи не повинен повторитись. Сьогодні ми маємо для себе чітко зрозуміти - головною, неперехідною цінністю для нас усіх є власна держава. Бо лише здобуття Україною незалежності та демократичний шлях, який ми обрали, є надійною гарантією того, що це ніколи не повториться. А тому наш найсвятіший обов'язок сьогодні - зберегти пам'ять про всіх невинно закатованих під червоним прапором; пам'ять про тих, хто не дожив; пам'ять про тих, хто недолюбив; пам'ять про живих і ненароджених. Ніхто не має права про це забути!

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.