Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Година пам'яті і скорботи до Дня Голодомору "Голодом вбивали нашу свободу. Не підкорені у 33-му - непереможні сьогодні!"

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Година пам'яті і скорботи до Дня Голодомору "Голодом вбивали нашу свободу. Не підкорені у 33-му - непереможні сьогодні!"

Автор: dend від 27-11-2015, 16:26, переглядів: 1 208

0
 
Година пам'яті і скорботи до Дня Голодомору "Голодом вбивали нашу свободу. Не підкорені у 33-му - непереможні сьогодні!"Щорічно у четверту суботу листопада Україна згадує жертв Голодомору. Пам'ять змушує нас кожного року повертатися до цієї трагічної сторінки нашої історії: ми згадуємо страшні події тих років та низько вклоняємося праху всіх безвинно убієнних голодом українських громадян. Учні 11-Б класу підготували годину пам'яті і скорботи: "Голодом вбивали нашу свободу. Не підкорені у 33-му - непереможні сьогодні!".
Історія трагедії 1932-33 років стає особливо актуальною саме сьогодні, коли знову ведеться наступ на соціальні права українців, а на Сході нашої країни ми зазнаємо військової агресії від Росії. Епіграфом години пам'яті і скорботи стали слова видатного українського поета Максима Рильського: "Хто не пам'ятає свого минулого - той не вартий свого майбутнього". Всі присутні Година пам'яті і скорботи до Дня Голодомору "Голодом вбивали нашу свободу. Не підкорені у 33-му - непереможні сьогодні!"вшанували пам'ять жертв голодомору хвилиною мовчання. З сумом і біллю у сердці згадали гімназисті ті страшні часи, коли мільйони українських громадян були просто фізично знищені голодом, який був визнаний національним геноцидом. Нехай ця година пам'яті стане для всіх нас актом поминальним, жестом покаяння і перестороги, тому що масштаб пам’яті про Голодомор є для нас, українських громадян, є мірилом національної гідності і людської чесності.
 

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.