Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Урок «Люблю тебе, моя Кіровоградщино!» у 11-В класі

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Урок «Люблю тебе, моя Кіровоградщино!» у 11-В класі

Автор: Французан від 7-09-2013, 08:17, переглядів: 2 077

0

 

Урок  «Люблю тебе, моя Кіровоградщино!» у 11-В класіУчні та вихователі 11-В класу підготували урок присвячений 75-річчю від дати створення Кіровоградської області : «Люблю тебе, моя Кіровоградщино!». Урок складався з двох частин: теоретичної та практичної (вікторини). Творча команда ознайомила всіх присутніх з матеріалом історії рідного краю. Мета уроку –виховання громадянина-патріота України.

Наша область пройшла тернистий шлях від створення 10 січня 1939 року до здобуття Україною незалежності 24 серпня 1991 року: Друга Світова війна, перебудова… Ми можемо пишатися такими земляками як: М. Кропивницький, брати Тобілевичі, їхня сестра Марія, М. Заньковецька, О. Гончар, Ю. Кондратюк, Л. Попов, О. Гіталов, В. Андріяш, М. Цертій.

Завершила захід цікава вікторина «Моя Кіровоградщина». Ось деякі запитання з рубрики «Що? Де? Коли?»:

1) Такий район, як не дивно, існував не тільки в Києві, а й в Єлисаветграді. Знаходився він нижче фортеці і був на території сучасного центру міста. Як називався цей район, співзвучний з назвою нижньої частини спідниці?( Подол)

2) Як називали поселення, створені за розпорядженням царського уряду на території України для оборони від турків та татар, зважаючи на те, що там було багато уродженців з Балканського півострова? (Нова Сербія)

3) У цій балці переховувалися солдати-втікачі з фортеці, яким набридла муштра. Звідси вони нападали на поміщицькі садиби, грабували та підпалювали їх. Мешканці вважали їх розбійниками та злодіями. Яку назва отримала балка? До речі, її називають так і дотепер. (Злодійська балка)

4) Яке сучасне приміщення в Кіровограді розміщене на місці поховання офіцерів вермахту? (Сучасний спортзал КДПУ ім. Винниченка) 

 

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.