Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Перегляд виставки колекції Ільїна учнями 10-В класу

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Перегляд виставки колекції Ільїна учнями 10-В класу

Автор: Французан від 24-04-2013, 16:37, переглядів: 2 429

0
Перегляд виставки колекції Ільїна учнями 10-В класу    

Учні 10-В класу відвідали  обласну бібліотеку ім. Д. І. Чижевського, у якій,  на наше прохання, ми побачили частину знаменитої виставки колекції Ільїна. Перед відвідуванням бібліотеки Проскура Максим ознайомив нас з цією колекцією й підготував доповідь та презентацію про відомого колекціонера.

Олександр Ільїн (1920- 1993рр.) радянський реставратор і колекціонер, власник однієї з найбільших в Європі колекцій цінних книг, зразків живопису, ікон, гравюр, скульптур, предметів китайської порцеляни, старовинної бронзи, меблів, посуду, зброї. Після смерті Ільїна його колекцію було перевезено до обласного краєзнавчого музею. Причина — «відсутність спадкоємців», племінники колекціонера так і не довели свої права на володіння колекції дядька.

На виставці  ми мали змогу побачити Острозьку Біблію 1581р., «Арифметику» Магницького 1703р., чотирьохтомник  «Царське Полювання», «Кормчу книгу» , рукописні збірки віршів Пушкіна та Лермонтова, «Синопсис» 1676р. , «Коронація імператриці Єлизавети ІІ», «Напрестольне Євангеліє», «Морський Статут» Петра I. Також ми побачили рукопис на пергаменті на івриті без жодної помарки.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.