Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Година спілкування «Бабин Яр - трагедія українського народу» у 11-Г класі

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Година спілкування «Бабин Яр - трагедія українського народу» у 11-Г класі

Автор: Французан від 16-04-2013, 16:00, переглядів: 5 339

0
Година спілкування «Бабин Яр -  трагедія українського народу» у 11-Г класі    

У 11-Г класі була проведена година спілкування «Бабин Яр -  трагедія українського народу», метою якої було  розкрити зміст подій, пов'язаний з трагедією в Бабиному яру, виховувати гордість за тих співвітчизників, які віддали своє життя заради інших, продовжувати формувати основу культури міжнаціональних відносин у суспільстві, учити співчувати та допомагати ближньому. Розмову було присвячено події, що стала символом трагедії Голокосту та нацистських злочинів на українській землі, жертвами яких стали мільйони людей. Бабин Яр став могилою десятків тисяч євреїв, а також українських патріотів, військовополонених, циган та інших громадян.

Лише за два дні, 29 та 30 вересня 1941 року, було знищено більше 30 тисячі євреїв. Усього за роки нацистської окупації Києва (1941-1943 рр.), за різними джерелами, було знищено близько 100000 осіб. Учні прослухали основні відомості про події які відбувалися в цьому жахливому місці, про знущання та масові страти євреїв, циган, а також українських громадян, серед яких були члени редакції «Українського слова», разом з поетесою Оленою Телігою, переглянули уривки з документальних фільмів. 

Злочини в Бабиному Яру перевершили всі відомі до цього часу трагедії. Але це , не тільки трагедія минулої війни, це урок на майбутнє, який знову і знову нагадує нам як важливо запобігти насильству, та берегти мир.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.