3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

We want to know our history!

Автор: dend від 8-06-2017, 08:26, переглядів: 1 052

0

7 червня в 10-В класі пройшло на ура. От і знову все почалося з лінійки-звіту. Сьогодні була черга 6 класу. Казка на новий лад сподобалася всім гімназистам, адже після виступу довго не вщухати оплески та крики «Молодці!». Особливо всім припав до душі пісенний асортимент, який вибрав звітуючий клас. Всі пісні були надзвичайно запальними та відповідали тому чи іншому герою.

Опісля лінійки 6 класу нам захотілося показати власні сили на сцені. Тому провели швидку репетицію до нашої звітної лінійки, а також і до концерту закриття мовної практики.

Вже у класі ми почали заповнювати наші особисті щоденники. Тема сьогоднішнього дня - «Healthy food».   Зробивши деякі занотовки про наші уявлення щодо здорового способу життя, здорового харчування та улюблених страв, ми взяли участь в голосуванні. Ісько Дар’я, Адаменко Анна та Приймак Лілія запропонували нам рецепти п’ятьох смачних, а головне корисних, сандвічів, серед яких ми обирали найкращий. Які результати? Це ви дізнаєтеся згодом.

Саме сьогодні нам випала честь відвідати Кіровоградський обласний краєзнавчий музей. Нам, як майбутнім історикам, було дуже цікаво побачити те, про що тільки вчили у підручниках з історії. Стартом нашої подорожі були кам’яні сокири неандертальців, а вже фінішом – об’єкти часів Другої світової війни.

Музейні колекції налічують понад 60 тисяч предметів основного та більше 27 тисяч науково-допоміжного фонду, це - цікаві зібрання, що характеризують історичний розвиток та культуру краю з найдавніших часів до наших днів, природу.

Деякі з них просто нереально вражали. Наприклад, частина скарбу, розкопаного за наказом Мельгунова; план поселення трипільців у Новоархангельську; бронзовий казан, що належав кіммерійцям, які проживали на території Чорного лісу; макет фортеці Святої Єлисавети; особисті речі декабристів; особисті речі відомого на весь світ хірурга Пирогова; грошові знаки за часів встановлення різної влади.

Далі ми відправилися в зали, в яких зберігалися приватні колекції. Перша зала присвячена непересічній постаті – В. Винниченку. Для себе ми відкрили його нового – Винниченка-художника. Дивовижними виявилися речі, які переслали до Єлисаветграда з Франції за його особистим заповітом. Інша зала присвячена приватній колекції О. Ілліна. Дивовижні зразки сакрального мистецтва затамували подих в усіх присутніх.

Та найцікавішими залами для нас виявилися зали присвячені природі рідного краю. Морський світ, корисні копалини, «Степ дикий» просто зачарували нас.

Стомлені та щасливі ми повернулися в гімназію, де підвели підсумки цього дня англійською і записали враження про цей день в наші щоденники.

Категорія: Літня мовна школа

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.