Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Година пам'яті: "Герої не вмирають... Просто йдуть…»

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Година пам'яті: "Герої не вмирають... Просто йдуть…»

Автор: feanen від 22-02-2023, 08:07, переглядів: 176

0

20 лютого Україна вшановує Героїв Небесної Сотні, мужніх, незламних українців, які фактично стали першими героями російсько-української війни та першими її жертвами.

У 10-Б класі у форматі zoom- конференції пройшла година пам'яті: "Герої не вмирають... Просто йдуть..." Десятикласники вшанували пам'ять загиблих і обговорили трагічні події, що сколихнули світ, змінили хід історії, події, завдяки яким наш народ став нацією. 

Серед загиблих був і наш земляк Чміленко Віктор Іванович, який приєднався до Майдану з перших днів. «Наш Герой», — так тепер переважно говорять про нього жителі нашої області.  Його особистості було приділено велику увагу під час заходу.  Бобринецький фермер Віктор Чміленко 20 лютого загинув від кулі снайпера на Майдані. Батько трьох дітей, він ніколи не був байдужим до того, що діється в країні. Він і його друг Олексій Цокалов відстоювали права фермерів у себе в районі, протестуючи проти приватизації землі, «воювали» з податківцями, блокували ВВ-шників у Василькові, брали активну участь у кіровоградських Авто- та Євромайданах, тримали оборону Майдану. Шансів вижити 20 лютого у Віктора Чміленка не було: снайперська куля потрапила у сонну артерію. Кіровоградщина зустрічала Героя десятитисячним мітингом, труну з його тілом пронесли на руках від пам'ятника Ангелу Охоронцю до центральної площі, де відбулася панихида. Під час години памʼяті учні переглянули багато фото та відео, які назавжди зберегли для нас правду про героїку та трагедію Революції Гідності. 

Вже рік триває страшна війна. Триває боротьба – за волю, за наші національні цінності, за європейське майбутнє, за життя. Гинуть наші Герої-Захисники. І сьогодні надзвичайно важливо пам’ятати усіх, хто ціною життя зробив свій внесок у нашу Незалежність. Ми віримо,  що війна   скоро закінчиться перемогою України. І тоді, як писав великий українець Тарас Григорович Шевченко, «… на оновленій землі врага не буде супостата, а буде син і буде мати, і будуть люди на землі».

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.