3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Лінійка «Небесна сотня: герої не вмирають»

Автор: anna_garifylina від 20-02-2017, 11:11, переглядів: 1 057

0 Їх назвали Небесною сотнею – українців які загинули у Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули зачесть, за волю, за право бути народом – джерелом і мірилом влади у власній державі, за країну, в якій не страшно жити і народжувати дітей. За цю самопожертву українці їх канонізували – за велінням серця долучили до сонму Небесного воїнства на чолі з архистратигом Михаїлом, аби захищали країну від лиха, пильнували й оберігали її з небес…
 Трагічні події в історії незалежності України сталися в Києві три роки тому - 18-20 лютого 2014 року. Тоді, під час сутичок,загинули 113 мирних жителів. 
 Давайте згадаємо ці три зимові дні, що нас змінили назавжди. 
18 лютого з боку вулиці Інститутської "Беркут" і міліція повністю оточили урядовий квартал в Києві. Силовики перестали пропускати навіть працівників Верховної Ради. Натягнули колючий дріт. Також великими вантажівками повністю перекрили вулицю Грушевського. Але активістам,кількість яких становила не менше 10 тисяч, вдалося прорвати один з міліцейських кордонів. Постраждало 10 майданівців для яких кулі силовиків виявились смертельними. Вже вдень у сутичках з силовиками було вбито трьох активістів. Усі гілки київського метрополітену закрили нібито у зв'язку з загрозою теракту. Майдан Незалежності повністю охоплений вогнем, весь час чути дуже сильні вибухи.Безперервно приїжджають і виїжджають "швидкі". Почалася пожежа в Будинку профспілок, але міліція навіть не намагалася його ліквідувати. 
 По Західній Україні в ніч на 19 лютого та протягом дня покотилася хвиля захоплень активістами будівель держустанов. В цей день СБУ оголосила про початок в Україні масштабної антитерористичної операції. Самооборона Майдану повернулася в звільнену раніше будівлю Київської міської державної адміністрації й почала облаштовувати в ній пункт обігріву і відпочинку. У Трапезній церкві Михайлівського собору розгорнули резервний госпіталь. Влада, як і обіцяла, обмежила доступ в Київ: в'їзди в місто закриті, потрапити в столицю було можливо всього декількома дорогами. 
 20 лютого оголошено днем скорботи за загиблими в сутичках. Журналісти та активісти повідомили, що майже всі убиті на Майдані були вражені пострілами в шию і груди. Зокрема, вони заявляють про те, що прицільний вогонь по активістах ведуть снайпери.

На Майдані під час цих буремних подій загинуло 113 достойних українців, серед яких був і наш з вами земляк – фермер із Бобринецького району Віктор Чміленко. 20 лютого активіст намагався відтягнути від лінії вогню свого побратима, коли в нього самого влучили дві кулі снайпера – рани виявились смертельними. Вдома залишилась дружина та троє дітей.

Кожен з нас, хто вважає себе патріотом своєї землі, має пам’ятати ці буремні дні та людей, які віддали життя за свободу та гідність українського народу. Хай пам’ять всіх невинно убитих згуртує нас,живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі.

Категорія: Гімназійне життя м.Олександрія

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.