Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Вечір-пам'яті, проведений у 10-Б класі "Герої не вмирають... Просто йдуть…»

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Вечір-пам'яті, проведений у 10-Б класі "Герої не вмирають... Просто йдуть…»

Автор: dend від 20-02-2021, 09:08, переглядів: 479

0

20 лютого Україна вшановує пам’ять Героїв Небесної Сотні, мужніх, незламних українців та їхніх побратимів інших національностей.
У 10-Б класі пройшов вечір-пам'яті: "Герої не вмирають... Просто йдуть..." Десятикласники вшанували пам'ять загиблих і згадали трагічні події, що сколихнули світ, змінили хід історії.

Серед загиблих на Майдані був і наш земляк, Чміленк Віктор Іванович. Учні підготували повідомлення про його участь у тих трагічних подіях. До Майдану Віктор Іванович приєднався з перших днів. «Наш Герой», — так тепер переважно говорять кіровоградці та жителі області про Віктора Чміленка — бобринецького фермера, який 20 лютого загинув від кулі снайпера на Майдані. Батько трьох дітей, Віктор Чміленко ніколи не був байдужим до того, що діється в країні: разом із другом Олексієм Цокаловим вони відстоювали права фермерів у себе в районі, протестуючи проти приватизації землі, «воювали» з податківцями, блокували ВВ-шників у Василькові, брали активну участь у кіровоградських Авто- та Євромайданах, тримали оборону Майдану. Шансів вижити у фермера не було: снайперська куля потрапила у сонну артерію. Кіровоградщина зустрічала Героя десятитисячним мітингом, труну з його тілом пронесли на руках від пам'ятника Ангелу Охоронцю до центральної площі, де відбулася панихида.

Зараз розпочинається відлік новітньої історії України. Ми маємо вірити, що все найважче ми вже пережили, що війна на Сході скоро закінчиться перемогою України і, як казав не просто великий поет – великий українець Тарас Григорович Шевченко: «І на оновленій землі врага не буде супостата, а буде син і буде мати, і будуть люди на землі».

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.