Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » «Триває боротьба» (година спілкування з елементами дискусії, 10-Б клас)

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

«Триває боротьба» (година спілкування з елементами дискусії, 10-Б клас)

Автор: dend від 7-09-2022, 08:25, переглядів: 198

0

Перший урок у новоствореному обласному математичному 10-Б класі був присвячений трагічним подіям, які відбуваються сьогодні в Україні. Головною його метою була спроба зрозуміти причини, через які вони сталися: чому більшість громадян величезної, наче б то цивілізованої країни вдалося переконати, що їх держава може безкарно вбивати тисячі людей сусідньої вільної країни, руйнувати її і вважати себе вершителем справедливості і «визволителем»? Адже криваві військові дії, які точаться на території нашої країни – це наслідки інших процесів, які тривали не один рік і не одне десятиліття.

За день до заходу у ході спілкування учнів з класним керівником були означені питання, без розкриття яких неможливо було б розібратися у поставленій проблемі. По-перше, це сутність таких понять, як націоналізм, нацизм, фашизм, рашизм. У цих поняттях розбиралися Гавриш Максим та Іванов Владислав. Вони виступили перед класом зі своїми повідомленнями, що були обговорені з однокласниками, які мали можливість висловити свою думку з цього приводу.  

По-друге – пропаганда: яким чином і на кого насамперед вона діє, хто здатен уникнути її згубного впливу. Сіденко Аня підготувала повідомлення про роман Дж. Орвелла «1984», який на сьогоднішній день вважається таким, що у художній формі відтворює стан речей у сучасній росії. 

Не всі заплановані питання були розглянуті через брак часу – далі буде. Але головне, що учні зрозуміли під час години спілкування наступне – у сучасному світі іноді легко «загубитися» між правдою і брехнею, між добром та злом. Щоб не перетворитися на бездумну зброю у чужих руках, треба бути особистістю – такою, що орієнтується в історії і культурі своєї країни і світу, намагається зрозуміти закони існування та розвитку суспільства, мислить і постійно розвивається.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.