Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Тематична година в 11-В класі «В.Панченко. Творчий портрет»

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Тематична година в 11-В класі «В.Панченко. Творчий портрет»

Автор: dend від 9-09-2019, 16:46, переглядів: 563

0

2 вересня 11-В клас взяв участь у тематичній годині « В. Панченко. Творчий портрет».

З інформації Медведєвої Марії, учні дізнались, що Володимир Євгенович Панченко – український літературний критик, літературознавець, письменник, автор статей, монографій, підручників на літературну та історичну тематику, професор та віце-ректор Національного університету «Києво-Могилянська академія», доктор філологічних наук.

З дитячих років писав вірші, друкувався. У 1979 році захистив кандидатську дисертацію в Одеському державному інституті, який закінчив у 1975 році.

Перша монографія про творчість Ю.Яновського відкрила його як перспективного письменника та літературного критика.  Згодом В. Є. Панченко переїздить до Кіровограда. Тут він працював доцентом у Кіровоградському педагогічному інституті ім. О. С. Пушкіна, очолював обласну письменницьку організацію (1985-1991); тут же був обраний народним депутатом України (1990).

Володимир Панченко - видатна особистість,  талановитий письменник та педагог. В його творчій доробці велика кількість наукових праць, біографій та художніх книг. Також він зробив величезний вклад в дослідження біографії видатного українського педагога, громадського діяча В.К.Винниченка. Поїхавши до Франції, містечка Мужен, де 17 останніх років мешкав Володимир Винниченко. Звідти В. Панченко привіз колекцію його особистих речей, які зберігаються в Кіровоградському обласному краєзнавчому музеї.  В майбутньому, за сценарієм Володимира Євгеновича, режисер В. Мощинський зняв  документальний фільм «Голгофа Володимира Винниченка», який у 1995 році Український фонд культури відзначив премією імені В. Винниченка.   У жовтні 1998 року Володимир Євгенович захистив у Київському університеті імені Т. Шевченка докторську дисертацію на тему «Творчість В. Винниченка 1902-1920 років у генетичних і типологічних зв’язках з європейською літературою».

Серед останніх його творів слід зазначити « Кільця на древі», «Сонячний годинник»

Протягом інформаційно- тематичної години учні переглянули тематичну презентацію та відкрили для себе цікаву постать- науковця, письменника, літературного критика, громадського діяча.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.