Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Учні гімназії на спектаклі Є.Курмана «Наталка Полтавка» за п’єсою І.Котляревського

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Учні гімназії на спектаклі Є.Курмана «Наталка Полтавка» за п’єсою І.Котляревського

Автор: dend від 20-03-2017, 16:29, переглядів: 1 061

0

17 березня учні гімназії продовжили своє знайомство зі сценічним мистецтвом акторів нашого обласного музично-драматичного театру ім. М.Л.Кропивницького – відвідали спектакль Є.Курмана «Наталка Полтавка» за п’єсою І.Котляревського. Усім відомо, що ця п’єса  посідає особливе місце в історії українського театрального мистецтва – саме вона стала візитною карткою трупи Марка Лукича Кропивницького і початком її тріумфальних виступів. Саме «Наталка Полтавка» об’єднала яскраві таланти Михайла Старицького, Миколи Лисенка, Івана Карпенка-Карого, Панаса Саксаганського, Миколи Садовського, Марії Заньковецької. Корифеї нашого театру не просто дарували позитивні емоції та естетичну насолоду українським та російським глядачам: в умовах тотальної заборони усього українського їм вдавалося переконувати у тому, що українська культура, українське мистецтво – не просто існує, а й має високі досягнення.

Творчий колектив сучасного театру намагається продовжувати традиції, закладені корифеями, а тому левова частина його репертуару складається з творів визнаних класиків вітчизняної драматургії. Це викликає у постійного глядача велику повагу та приємні емоції, а також потребу висловити акторам та усім працівникам театру побажання невичерпного натхння та творчого зросту.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.