Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Восьмикласники відвідали виставку «Держава світла»

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Восьмикласники відвідали виставку «Держава світла»

Автор: Французан від 7-11-2014, 14:27, переглядів: 1 135

0 Восьмикласники відвідали виставку «Держава світла»

З нагоди 140-річчя з дня народження Миколи Констянтиновича Реріха – російського художника, філософа, археолога, мандрівника і письменника – восьмикласники відвідали виставку «Держава світла», на якій були представлені репродукції картин відомого митця. Як історик і філософ Реріх досліджував спільні риси культур Західного і Східного світу. Гімназисти ознайомилися з ранніми живописними роботами автора: репродукціями полотен з серій «Священна», «Вісник», «Сюїта Океану», «Слов'янської серії».

Школярі дізналися, що за довгі роки свого життяРеріх створив понад сім тисяч картин. Полотна розійшлися по всьому світу. Зібрання творів художника є в  Санкт-Петербурзі, Москві, Ризі, Нижньому  Новгороді,  Новосибірську, Нью-Йорку, Парижі, Лондоні, Брюгге,  Стокгольмі, Хельсінкі, Буенос-Айресі, Бенаресі, Аллахабаді, Бомбеї та у багатьох інших містах. Багаточисельними накладами видано і книги Реріха.

Ознайомившись із експонатами, гімназисти переконалися, що Микола Костянтинович Реріх – людина із цікавою біографією, яка володіла феноменальними знаннями та рідкісним талантом.


Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.