3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Міжнародний день толерантності

Автор: yulua від 16-11-2016, 09:56, переглядів: 1 254

0
16 листопада 1995 року організація ЮНЕСКО затвердила офіційний текст «Декларації принципів толерантності», тому члени ООН вирішили заснувати Міжнародний день толерантності.

Нажаль, останнє десятиліття принесло людству багато зла, агресії та випадків нетерпимості по відношенню до представників інших релігій, інших рас, інших держав. Цей день нагадує всім нам про те, що насильство, тероризм, етнічне та релігійне переслідування — це ті явища, яким не повинно бути місця в 21 столітті. Широкомасштабний геноцид повинен змусити кожну людину замислитись над своїми особистими вчинками, оскільки толерантність потрібно проявляти не тільки на рівні держав та націй, а й на рівні спілкування між близькими людьми. Толерантність можна назвати цінним даром. 

В рамках Ради Європи діє Європейська Конвенція про захист прав людини і основних свобод. Недопущення расизму і расової дискримінації закріплені перш за все в Міжнародній конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації, Конвенції про попередження злочину геноциду і покарання за нього, Декларації про праваосіб, що належать до національних або етнічних, релігійних і мовних меншин.

Толерантність – це повага, сприйняття та розуміння багатого різноманіття культур нашого світу, форм самовираження та самовиявлення людської особистості. Формуванню толерантності сприяють знання, відкритість, спілкування та свобода думки, совісті й переконань. Для громадян це, передусім, активна позиція, що формується на основі визнання універсальних прав та основних свобод людини. Варто пам’тати, що твої права закінчуються там, де починаються права іншої особистості.

То ж будьмо толерантними не лише сьогодні, але завжди!

                                                                                            Практичний психолог Якимчук Г.В.


Вашій увазі пропоную переглянути мультфільм про толерантніть та зробити відповідні висновки.

Категорія: Психологія

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.