Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Психологія » 10 жовтня – Всесвітній день психічного здоров’я

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

10 жовтня – Всесвітній день психічного здоров’я

Автор: yulua від 10-10-2016, 14:38, переглядів: 1 208

0
10 жовтня – Всесвітній день психічного здоров’я

Всесвітній день психічного здоров’я відзначається в нашій державі з 1992 року. Психічне здоров’я – це певний резерв сил людини, завдяки якому вона може подолати стреси або утруднення, які виникають під час виняткових обставин, –  свідчать  визначення експертів Всесвітньої федерації психічного здоров’я.

Провісниками психічних захворювань є стреси. Які стали складовою частиною життя сучасних людей. Люди борються з ними, не замислюючись про те, що потрібно не боротися, а не допускати їх. Сучасне життя саме по собі сприяє стресам: зміни в житті політичному, економічному, негаразди на роботі, в родині та й просто поїздка в громадському транспорті призводять до того, що людина зі своїми стресами починає миритися, а так і до депресії недалеко. Стреси здебільшого призводять до неврозів. А від неврозу один крок до непоправних психічних розладів.

Окрім того, розвиток нервово-психічних захворювань має генетичні, соціальні чинники та захворювання. Нервові і психічні хвороби являють собою другу за величиною загрозу в Європі після серцево-судинних захворювань, вони є причиною в 19,5 % випадків непрацездатності. Тільки депресивні стани складають одну третину від загального тягаря хвороб і є причиною 6,2 % випадків непрацездатності.

Метою Всесвітнього дня психічного здоров’я є скорочення поширеності депресивних розладів, шизофренії, хвороби Альцгеймера, наркотичної залежності, епілепсії, розумової відсталості.

Психічне здоров’я – це дуже цінний капітал будь-якого суспільства. Його слід захищати і зміцнювати, в той час, як епізоди психічного нездоров’я необхідно попереджувати і лікувати. Кожен з нас може відчути на собі проблеми психічного характеру, тому дуже важливо докладати всіх зусиль для усунення чи ослаблення факторів, що підвищують ризик психічних зривів, таких наприклад, як військові дії, терористичні акти, бідність, безробіття, самітність, втрата ідентичності, безпорадність і безнадійність, коли нам здається, що ми не можемо хоч якось вплинути на навколишній світ.

Будьте уважними один до одного та оберігайте власне психічне здоров’я. Заряджайтесь позитивними емоціями, стежте за правильним режимом сну!

                                                                 Практичний психолог Якимчук Г.В.

Категорія: Психологія

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.