Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Тренінг "Толерантне поводження з ВІЛ/СНІД інфікованими" у 11-Г класі

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Тренінг "Толерантне поводження з ВІЛ/СНІД інфікованими" у 11-Г класі

Автор: borovikoff від 2-12-2013, 15:53, переглядів: 2 928

0

Тренінг "Толерантне поводження з ВІЛ/СНІД інфікованими" у 11-Г класіДо Міжнародного дня солідарності з інфікованими СНІДом для учнів 11-Г класу була проведена бесіда з елементами тренінгу щодо толерантного поводження з ВІЛ/СНІД інфікованими.
Вперше цей день відзначали 1 грудня 1988 року з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров'я, після того, як на зустрічі міністрів охорони здоров'я всіх країн прозвучав заклик до соціальної терпимості і розширення обміну інформацією щодоВІЛ/СНІД. Із того часу Міжнародний день солідарності з інфікованими СНІДом відзначається щорічно. Головна мета — звернути увагу суспільства на цю проблему.
Нашою головною метою було нагадати, що в світі існує така проблема якій протистояти майже не вдається. Тому слід берегти себе і не забувати що ті , хто вже хворий, також люди і поводитися з ними потрібно як із рівними собі.
Під час заходу всі учні висловили свою позицію щодо СНІДу. І всі говорять, що інфіковані люди є у нашому суспільстві і всі поводяться із ними як із рівними.
Але провівши міні-тренінг, суть якого полягала в тому, що учні передавали по колу шприц для ін’єкцій, який попередньо ніби то використовувався, висловлювали свої думки щодо СНІДу , говорили про ставлення до ВІЛ – інфікованих, згадували про шляхи зараження ВІЛ/СНІДом. Але як тільки сказали що це шприц яким користувалася ВІЛ-позитивна людина, то більшість змінила свій вираз обличчя. Що говорить про те, що люди все ж з осторогою ставляться до інфікованих СНІДом.
Тому наступна частина бесіди полягала в тому, щоб закріпити свої знання про шляхи зараження ВІЛ та ті шляхи, через які ВІЛ не передається.
Тож завдяки цьому заходу учні закріпили свої знання про ВІЛ/СНІД і домовилися про те, що коли в нашому житті зустрінеться ВІЛ-позитивна людина, то не потрібно від неї відвертатися, бо доля і так відвернулася від неї.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.