3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

До Міжнародного дня танцю

Автор: feanen від 30-04-2024, 14:39, переглядів: 31

0

Танець — невід’ємна частина будь-якої культури. Він є джерелом натхнення для художників, дизайнерів, скульпторів і режисерів театру і кіно. Мистецтво танцю — це загальнолюдське явище, що дарує людям радість. Завдяки йому ми маємо можливість доторкнутися до піднесеного, хвилюючого і чарівного світу мистецтва. Танець — це рух, а рух це життя!

Міжнародний день танцю – професійне свято танцівників балету, колективів бального, народного, сучасного танцю, танцівників-аматорів і всіх, хто любить танець. 

29 квітня з учнями 6-го класу в бібліотечно-інформаційному центрі нашого закладу проведену цикл заходів присвячений цьому унікальному святу. Діти дізналися про історію виникнення танцю та самого свята, яке відзначається з 29 квітня 1982 року за рішенням ЮНЕСКО -  у день народження французького балетмейстера Жана-Жоржа Новера, реформатора і теоретика хореографічного мистецтва, який увійшов до історії, як «батько сучасного балету». Для учнів проведено огляд творів відомих митців мистецтва хореографії Віктора Похиленко та Анатолія Кривохижі. Також діти дізналися про історію створення «перлини українського танцю», який знаходиться в самому серці (центрі) України - це ансамбль танцю «Ятрань». Заслужений ансамбль народного танцю України «Ятрань» — заслужений творчий танцювальний колектив з обласного центру міста Кропивницького, що має понад півстолітню історію й славні традиції. Учні з зацікавленістю переглянули презентацію про цей чудовий колектив. Наприкінці заходу діти ділилися своїми враженнями про свою любов до мистецтва хореографії і чому вони вирішили зв’язати своє життя з танцем.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.