3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Відомі хореографи світу

Автор: anna_garifylina від 21-04-2017, 15:51, переглядів: 2 413

0 20 квітня проведено тематичну лінійку на тему «Всесвітньо відомі хореографи». Підготувала та провела лінійку хореограф Шаповалова В. А.

 Цікава розповідь про світових лідерів хореографічного мистецтва супроводжувалась показом цікавої презентації,  з якої діти дізналися не тільки про творчість сучасних балетних діячів світового масштабу, а й українських артистів балету.

 Зокрема згадали творчість відомого українського танцівника Дениса  Матвієнка, єдиного в світі володаря чотирьох Гран-Прі міжнародних конкурсів артистів балету. Запрошений соліст New National Theatre (Токіо), Ла Скала (Мілан), Grand Opera (Париж), Американського театру балету (Нью-Йорк).

 Прозвучала розповідь  про творчість унікального МакГрегора (Wayne MacGregor 1970 р. н.), котрий у 2006 році став постійним хореографом Лондонського Королівського балету «Ковент-Гарден». Його унікальна танцювальна лексика обумовлена здатністю фіксувати рухи на межі гостроти і швидкості.

 Про Іржи Кіліана (1947 р. н.), назначеного директором Нідерландського театру танцю. Відомий Рудольф Нурієв говорив про нього: « Іржи Кіліан має «найзолотіші» вуха в світі – він перетворює метафори у русі, чує музику і бачить рух…», «Слухайте його балети і дивіться музику».

 Діти дізналися про геніальну Піну Бауш (Pina Bausch 1940–2009), реформатора Вуппертальського театру у Німеччині. «Найменше я цікавлюся тим, як люди рухаються, - говорить Піна. - Мене цікавить, що ними рухає». Її називали «Пікассо» у танці.

 Про Елвіна Ейлі (Alvin Aiyley 1931–1989) засновника театру танцю в Америці (Alvin Aiyley American Dance Theater), який вніс значний вклад в популяризацію афро-американської культури темношкірих танцівників на танцювальній сцені XX століття.

 І хоча пригадати усіх талановитих лідерів мистецтва танцю у світі, не вистачить однієї коротенької розповіді, все ж залишається час, поки ми навчаємось у школі мистецтв, де кожного дня ми дізнаємось багато корисного і цікавого.


Інформацію підготувала викладач класичної-сучасної хореографії Шаповалова В. А.

Категорія: Гімназійне життя м.Олександрія

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.