Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Учні 8 класу провели тематичну лінійку «Марко Кропивницький – фундатор українського професійного театру»

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Учні 8 класу провели тематичну лінійку «Марко Кропивницький – фундатор українського професійного театру»

Автор: Joker_13 від 22-05-2015, 16:19, переглядів: 1 347

0
Учні 8 класу провели тематичну лінійку «Марко Кропивницький – фундатор українського професійного театру» З нагоди 175-ліття від дня народження Марка Лукича Кропивницького 22 травня 2015 року учні 8 класу провели тематичну лінійку «Марко Кропивницький – фундатор українського професійного театру». Восьмикласники розпочали захід із розповіді про зародження українського професійного театру, що дістав назву класичного. Учні зазначили, що з Кіровоградщини пішла у світ ціла плеяда митців, якими пишається і ще довго пишатиметься Україна. Серед них – і наш видатний земляк, драматург, актор, режисер, театральний діяч, композитор Марко Лукич Кропивницький.
Під час заходу гімназисти переглянули унікальні відеофрагменти документальних хронік: «Творчі пошуки митця», «Розкол трупи Кропивницького», «Думи мої, думи…». Особливо глядачам сподобалася інсценізація твору «По ревізії» у виконанні Анастасії Бебих (Риндичка), Дмитра Верещака (Старшина) та Олега Федуна (Герасим).
Учні 8 класу провели тематичну лінійку «Марко Кропивницький – фундатор українського професійного театру»Також учні зазначили, що на повну силу талант М. Кропивницького розгорнувся в українському театрі корифеїв. Заслуги Марка Лукича – неоціненні: за час своєї творчості він написав понад сорок п’єс, у його трупах виховано майже сто високопрофесійних акторів і двадцять режисерів. Школа М. Кропивницького мала вплив не лише на розвиток українського театру, а й на розвиток театральної культури інших країн.
 Наприкінці лінійки восьмикласники дійшли висновку: того, що встиг зробити за своє життя Марко Кропивницький вистачило, щоб ім'я його назавжди збереглося в пам'яті українського народу і в історії світового мистецтва.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.