Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Тренінгове заняття «Ментальне здоров’я: як не «розсипатись» під час війни» в 10-х класах

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Тренінгове заняття «Ментальне здоров’я: як не «розсипатись» під час війни» в 10-х класах

Автор: yulua від 12-04-2024, 15:33, переглядів: 74

0

В рамках тижня знань безпеки життєдіяльності: «Дарма не бійся, але стережися!» (психологічна підтримка та дії під час воєнного стану) у КЗ «Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат Кіровоградської обласної ради»  з учнями 10-х класів проведено тренінгове заняття. Мета заняття -   сприяти формуванню цілісного ставлення до свого ментального здоров’я, розвитку, самоусвідомлення, самоаналізу, самоповаги як необхідних складових здоров’я в сучасних умовах під час воєнних дій.  Спочатку ми визначили, які можуть бути ознаки проблем з психічним здоров’ям та чому ментальне здоров’я важливе. Розглянули,  що може спричинити труднощі з ментальним здоров’ям та розробили Правила збереження ментального здоров’я.

Практичний психолог Якимчук Г.В. запропонувала кілька технік для відновлення та збереження ментального здоров’я. Вправа «Настрій» допомагає  у розвитку приємних відчуттів, зняття емоційної напруги, посилення позитивного образу власної особистості. На завершення заняття розглянули вправу «Банка життя», мета якої - підвищення здатності щодо позитивного ставлення як до себе, так до свого здоров’я та життя, сприяти  розставлянню пріоритетів та відділяти важливе від другорядного.

Категорія: Ліцейне життя / Психологія

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.