3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Як зберегти ментальне здоров’я

Автор: feanen від 9-10-2023, 14:36, переглядів: 161

0

З нагоди Всесвітнього дня ментального здоров’я в Центральноукраїнському науковому ліцеї-інтернаті були проведені інтерактивні та просвітницькі заходи з метою поглибити знання ліцеїстів з поняттям про ментальне здоров’я, підтримувати, дбати та зміцнювати його, навчити психологічним технікам та методам для захисту та підтримки ментального здоров’я під час тривог в умовах воєнного стану.

Під час проведення тренінгів та бесід з елементами тренінгу в 10-11 класах практичний психолог навчала ліцеїстів застосовувати декілька технік саморегуляції для того, щоб подолати страх чи тривожність, заспокоїтися, розслабитися та підтримати себе як під час навчання в умовах війни. Важливо дотримуватись певних правил: підтримувати активність, звести до мінімуму перегляд новин перед сном, не зловживати пігулками, підтримувати стосунки з оточуючими людьми, піклуватися про когось. 

Варто пам’ятати: кардинальна боротьба зі стресом можлива лише за умов ліквідації стрес-фактору. Тобто до закінчення війни ми продовжуємо залишитися під психологічним тиском. Отож на даному етапі не йдеться про повернення повного психологічного комфорту, а про підкріплення ресурсу витримувати реальність та контролювати і підтримувати своє ментальне здоров’я. Бережіть себе і своє ментальне здоров’я!

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.