Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Психологія » Психологічна гра з елементами тренінгу «Бережи своє здоров'я» в 5 класі

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Психологічна гра з елементами тренінгу «Бережи своє здоров'я» в 5 класі

Автор: yulua від 11-04-2024, 11:55, переглядів: 71

0

В рамках тижня знань безпеки життєдіяльності: «Дарма не бійся, але стережися!» (психологічна підтримка та дії під час воєнного стану) у КЗ «Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат Кіровоградської обласної ради»  з учнями 5 класу проведено психологічну гру з елементами тренінгу «Бережи своє здоров'я».  Зацікавила дітей рольова вправа «Які умови необхідні для гармонійного розвитку дитини?»,  яка дала можливість переконатися у важливості ментального здоров’я, родини, піклування, освіти, вільного вибору дозвілля. 

Практичний психолог Якимчук Г.В. запропонувала вправу «Скріпка», яка продемонструвала наглядно, як важко відновити зруйноване здоров’я, закликає сприяти уникненню негативних звичок. Особливо сподобалось учням 5 класу вправа «Емоції як повітряні кульки», мета якої - зниження емоційної напруги, допомога учасникам розібратися у власних життєвих поглядах, розвиток самоаналізу як необхідної складової психічного здоров’я.

Три кульки одна надута – дуже сильно, друга – дуже слабо, третя кулька – в міру. Четверта взагалі залишилась не надутою. Обговорили асоціації з реальним життям та зробили певні висновки. А на завершення п’ятикласники намалювали свою модель здоров’я та представили її по черзі.

Бережіть своє здоров’я!

Категорія: Психологія / Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.