3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Нас обʼєднує Україна

Автор: feanen від 29-01-2024, 09:42, переглядів: 74

0

22 січня Україна відзначає велике державне свято – День Соборності, Злуки та об’єднання України, приводом заснування якого стали події 1919 року. 

Водночас це і скорботна трагічна дата, адже цього дня десять років тому стало відомо про перших вбитих майданівців. Тим, хто загинув у боротьбі за українську державність, самовіддано захищаючи майбутнє країни, була присвячена тематична класна година, проведена в 11-Б класі. Учні Вінніченко Сергій та Хотинський Ігор підготували повідомлення про події ранку 22 січня 2014 року, що почався для українців із страшних новин. “Вони почали вбивати людей!" - лунало у ЗМІ. 

Під час протистояння на вулиці Михайла Грушевського застрелили учасників Революції Гідності. Вранці смертельні вогнепальні поранення отримав 20-річний вірменин Сергій Нігоян та 25-річний білорус Михайло Жизневський. Вдень поранили 45-річного Романа Сеника, життя якого через три дні обірвалося у лікарні. Також 22 січня біля села Гнідин на Київщині знайшли тіло закатованого 50-річного майданівця Юрія Вербицького. За кілька днів від травм, отриманих під час силового протистояння на вулиці Грушевського, помер 66-річний Олександр Бадера, а від запалення легень, спричиненого потраплянням під водомет правоохоронців – 52-річний Богдан Калиняк. 

Одинадцятикласники переглянули відео, 2014 року, яке задокументувало трагічні події  нашої історії.

Тисячі Героїв з різних міст і сел, різного віку та роду заніть, борючись за свободу України віддали свої життя. І сьогодні триває боротьба за наше право жити у вільній і неподільній державі. Пам’ятаймо про наших Героїв! Слава Героям! Слава Україні!

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.