3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Генріх Великий

Автор: feanen від 13-04-2023, 09:47, переглядів: 142

0

12-го квітня в 10-В класі  була проведена тематична година на тему: "Генріх Великий» (Г. Нейгауз), присвячена річниці від дня народження земляка, піаніста, педагога та засновника радянської фортепіанної школи. Мета: знайомство з життям та творчістю Г. Нейгауза, піаніста, музиканта. У заході взяли участь Аніпченко Анастасія та Тофан Вікторія.

 Народився Генріх Нейгауз 1888 року в Єлисаветграді в родині музикантів, німців за походженням. Початкову музичну освіту Генріх одержав у свого батька, Густава Нейгауза, який відпрацьовував на синові свою педагогічну методику і змушував хлопчика годинами вчити п`єси і відточувати досконало техніку. Батьки мали намір виростити зі своїх дітей геніальних піаністів. Великий вплив на формування Генріха мав музикант Фелікс Блуменфельд, двоюрідний брат матері. Перший виступ Генріха перед публікою Єлисаветграда відбувся у 12 років. В газеті «Голос Юга» 1910 року невідомий автор відзначає серйозну обдарованість, феноменальну пам’ять, природнє художнє відчуття та майстерність юного піаніста.

 Продовжуючи і розвиваючи традиції фортепіанного мистецтва, Нейгауз створив школу, випускниками якої були видатні в майбутньому піаністи:   Я. Зак, Є. Малінін, В. Горностаєва, В. Крайнєв, С. Ріхтер, С. Нейгауз…

Генріху Нейгаузу належать блискучі статті та нариси про музику.  Широкою популярністю користується його талановита книга «Про мистецтво фортепіанної гри». Він вважається одним із найбільших піаністів ХХ століття, його записи музики Шопена досі є еталоном у мистецтві фортепіанної гри. 

Учні класу прослухали Експромт Фредеріка Шопена у виконанні С. Нейгауза, сина великого музиканта – земляка.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.