Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Проекту «Видатні постаті - земляки. Нейгаузи»

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Проекту «Видатні постаті - земляки. Нейгаузи»

Автор: dend від 18-04-2019, 09:24, переглядів: 668

0

6 квітня в рамках проекту «Видатні постаті - земляки. Нейгаузи» учні 10-В класу здійснили історико-культурний екскурс до будинку, в якому проживала родина Нейгаузів.

В якості екскурсовода була Подгорна Н.А. яка і ознайомила учнів класа з родиною Нейгаузів, життєвим та творчим шляхом, просвітницькою діяльністю Густава і Генріха Нейгаузів, впливом родини Нейгаузів на культурне середовище м. Єлисаветграда.

Генріх Нейгауз, в майбутньому видатний музикант, піаніст, педагог, народився 12 квітня 1888 року в Єлисаветграді.  Через одинадцять років 1899 р. батьки Нейгауза відкривають в місті приватну музичну школу. Про цю подію згадується в Санкт-Петербурзькому виданні «Російської музичної газети»: «…на початку навчального 1899 року відкрилась у нас ще одна музична школа, п. Нейгауза». «Увесь музичний Єлисаветград у Нейгаузів навчається, вони вважаються найкращими викладачами…»,  -  свідчила Зінаїда Пастернак.

Генріх Нейгауз не навчався в загальноосвітніх школах, а мав домашнє навчання: родичі давали уроки з математики, історії, географії, грецької та французької мов. Вперше Генріх виступив перед публікою у 12 років в Єлисаветграді. В місцевій газеті «Голос Юга» за 16.03.1910 року невідомий автор відзначає серйозну обдарованість, феноменальну пам’ять,  природнє художнє відчуття та майстерність юного піаніста.

Батьки неодноразово відправляли Генріха ті його сестру Наталію за кордон, щоб отримати пристойну музичну та загальну  освіту. Все свідоме життя Генріх Нейгауз працював над собою, удосконалював гру на фортепіано. Результатом плідної праці є книга «Мистецтво фортепіанної гри».

Тороп Аня

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.