Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Тематична бесіда «Небесна Сотня - перші Герої російсько-української війни»

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Тематична бесіда «Небесна Сотня - перші Герої російсько-української війни»

Автор: feanen від 21-02-2023, 10:18, переглядів: 179

0

20.02.23  у 10-В класі відбулася тематична бесіда у форматі Зум-конференції «Небесна  Сотня – перші Герої російсько-української війни».    Мета: виховання свідомих громадян, патріотів своєї держави , вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні, формування в учнів розуміння єдності й цілісності України, як незалежної, суверенної держави.

На початку бесіди вихователь Стрембіцька С.В. наголосила на тому, що сьогодні  Україна вшановує пам’ять Героїв Небесної Сотні – українців, які змінили перебіг історії нашої держави. Дев’ять  років тому, під час Революції Гідності в центрі Києва відбулися масові розстріли протестувальників. “Загинула найбільша кількість осіб – 48. Їх разом з іншими 54 загиблими та смертельно пораненими учасниками мирних протестів упродовж зими 2013–2014 років і п’ятьма активістами Майдану, які загинули навесні 2014 року, відстоюючи демократичні цінності та територіальну цілісність України, назвали Героями Небесної Сотні”.  Події того дня стали кульмінацією Революції Гідності.  За неповернення до пострадянської моделі відносин між владою та суспільством, утвердження розвитку України як демократичної європейської країни заплачено дуже велику ціну – людські життя. 

В тематичній бесіді взяли участь Анан’єв А., який підготував змістовну презентацію, а також  Миненко Н., Воловик К., Мартиненко А. Герої Небесної Сотні зробили свій вибір – виборювати свободу та гідність. Вони загинули за те, щоб Україна розвивалася як вільна демократична держава. День Героїв Небесної  Сотні - це день жалоби, оскільки його пов’язано із загибеллю громадян під час Революції Гідності та на початку російської агресії на сході України, але водночас він закликає вшановувати не смерть, а боротьбу за гідне та вільне життя, жертовність і відвагу. Чітка громадянська позиція та готовність обстоювати її до кінця – це ті якості, які мали Герої Небесної Сотні та які гідні наслідування. Вихователь Стрембіцька С.В. підкреслила, що  Революція Гідності 2013-2014 рр. та війна українського народу проти російської агресії стали центральними подіями новітньої історії не лише України, а і Європи та світу.  Ліцеїсти  Анан’єв А., Воловик К., Миненко Н. довели, що Героям   Небесної Сотні  вдалося змінити суспільство країни.  Але боротьба за свою державу ще не завершилась. російсько-українська війна триває. Ми вдячні ЗСУ і віримо в перемогу!

    На останок, учні переглянули фрагменти фільму “  Небесна Сотня” з циклу документальних фільмів “ Зима, що нас змінила”.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.