Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Акція «Ангелята пам’яті». День вшанування пам’яті героїв Небесної Сотні

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Акція «Ангелята пам’яті». День вшанування пам’яті героїв Небесної Сотні

Автор: dend від 20-02-2021, 09:07, переглядів: 561

0

«Небе́сна Со́тня» — прийнята в Україні збірна назва загиблих протестувальників, які мали безпосередній стосунок до ідеї та акції Євромайдану (Революції Гідності) у грудні 2013 — лютому 2014 року. 21 лютого 2014 року офіційна влада України юридично визнала жертвами загиблих мітингувальників Майдану. Цього дня на Майдані Незалежності в Києві відбулося прощання із загиблими повстанцями, яких у жалобних промовах назвали «Небесною сотнею». Держава визнала цих людей героями.  Згідно з Указом Президента,  20 лютого ми відзначаємо День пам’яті Героїв Небесної Сотні.  Усім загиблим під час Євромайдану  посмертно присуджено звання Героя України.

18 лютого учні 10-Г долучилися до участі в благодійній акції «Ангели пам’яті», створювали паперових янголяток для вшанування пам’яті загиблих Небесної Сотні. А 19  лютого весь учнівський колектив пішов на площу героїв майдану, аби віддати шану загиблим героям. Кожен учень залишив там свого янголятка, тим самим подякувавши тим, хто загинув заради нас!

 Окрім долучення до благодійної акції, для учнів було проведено захід до дня вшанування пам’яті героїв Небесної Сотні. На якому у школярів було сформовано ціннісне ставлення до України, прав та свобод людини, європейського вибору українців та намагання виховувати патріотів, громадян, які готові захищати свою Батьківщину.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.