Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Одна вона у нас така - уся співуча і дзвінка

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Одна вона у нас така - уся співуча і дзвінка

Автор: feanen від 11-11-2022, 08:35, переглядів: 163

0

День украї́нської писе́мності та мо́ви — свято розвитку державної мови, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада. За православним календарем — це день вшанування пам'яті Преподобного Нестора-Літописця — послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія. 

8 листопада у 8 класі відбулася інформаційна година спілкування " Одна вона у нас така-  уся співуча і дзвінка" Учні дійшли до висновку, що мова – то багата скарбниця духовних надбань народу, життєвого досвіду, праці і творчості багатьох поколінь. У її глибинах – філософський розум, витончений естетичний смак, поетичне чуття, сила надзвичайної чутливості до найтонших переливів людських почуттів і явищ природи. Та разом із тим мова є своєрідним оберегом звичаїв і традицій, запорукою інтелектуального зростання.

Але шлях становлення і розвитку української мови - це тернистий шлях боротьби. Незважаючи на це, українська мова - це велика культура та історія. Українською мовою написані невмирущі твори Котляревського і Шевченка, Франка і Лесі Українки, Нечуя-Левицького і Коцюбинського. І всі українці мають зрозуміти, що ми не маємо права втратити цей дорогоцінний скарб, адже мова, як і Україна, починається з кожного з нас.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.