Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » «Щоб бути Людиною: щеплення проти зомбування» (тематична класна година, 11-Б)

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

«Щоб бути Людиною: щеплення проти зомбування» (тематична класна година, 11-Б)

Автор: dend від 16-05-2022, 08:14, переглядів: 243

0

Протягом останніх років – точно не менше восьми – ми дуже часто чуємо слова «пропаганда», «зомбування» тощо. А сьогодні, під час страшної за своєю цинічністю і жорстокістю війни, кожна мисляча людина, мабуть, задавалася питаннм: чому? Як стала можливою ситуація, що величезна кількість представників народу, з яким у нас стільки спільного, ненавидить нас? Чому, самі діючи як нацисти, вважають нацистами нас?..

Ці питання часто піднімались під час годин спілкування в 11-Б останнім часом. Не є дисткусійним ствердження, що отруйна пропаганда впливає насамперед на примітивну особистість з обмеженими інтелектуальними потребами. Така людина не має в душі нічого свого, не здатна мислити, а тому повністю залежить від доступної інформації, тим більш якщо її нав'язують саме у той час, коли ця істота звикла лежати на дивані перед телевізором… На жаль, історія свідчить про те, що фашизм можливий у будь-якій країні – за умови, що там проживає достатня кількість таких індивідуумів...

Як не дозволити пропаганді керувати собою? Один з найпростіших засобів – як це не банально звучить – читати хороші книги. Вони – надійне щеплення проти зомбування. Це істина. Подивіться на тих росіян, які повторюють кремлівські гасла, і на тих, хто виходить протестувати!..

А тому давайте читати, мислити, обговорювати хороші книги – не обов'язково ті, що були запропоновані під час заходу. Нехай у кожного буде своя поличка дорогих його серцю книг і улюблених фільмів, які хочеться переглядати. Якщо ви цього не маєте – стережіться: вас зможуть переконати у чому завгодно!

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.