Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » «Пабло Пікассо. Штрихи до портрету»

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

«Пабло Пікассо. Штрихи до портрету»

Автор: dend від 6-11-2021, 08:02, переглядів: 294

0

Омельченко Інна та вихователь Подгорна Н.А. ознайомили учнів класу з життєвим та творчим шляхом  видатного  іспанського і французького художника, засновника кубізму Пабло Пікассо, одного з найвидатніших митців ХХ століття.

Батько майбутнього генія Хосе Руїс був художником і працював вчителем малювання у школі. Жага до творчості передалась від батька до маленького Пабло. У 8-річному віці хлопчик під враженням побаченої кориди намалював першу картину «Пікадор», з якою не розлучався протягом всього життя.

Діяльність митця поділяють на декілька етапів. «Першим з них був «Блакитний» період, назва якого походить від кольору, який домінує у полотнах художника». На думку мистецтвознавців, «…картини митця цього періоду створено під впливом творчості Гогена, Ван Гога та застосуванням окремих прийомів Ель Греко». Одними з найвідоміших картин цього періоду є «Життя» та «Жебраки на березі моря».

Другий мав назву «Рожевий», бо саме в цей період в палітрі митця домінувала рожева фарба . «Художник зображав на полотнах сценки з життя, переважно акторів цирку і вуличного театру (акробатів, арлекінів, клоунів, жонглерів)». Наприклад, картини «Дівчина з м'ячем» та «Родина вуличних циркачів».

Період від кінця 1906 і до 1909 року в творчості Пабло Пікассо є перехідним або «африканським». В цей час художником були створені такі картини, як «Портрет Гертруди Стайн», «Авіньйонські панянки», «Танець вітрил», «Квіти на столі» та інші.

Період кубізму, засновником якого він є, був одним з визначальних у доробку митця. За ідеологією П. Пікассо: «Кубізм – це тільки новий спосіб уявлення речей»: «Жінка з віялом», «Портрет Канвайлера», «Скрипка та гітара», «Три жінки», «Жінка, що плаче»…

«Я малював те, про що думав, а не те, що бачив».

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.