Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Учні 10-В класу відвідали меморіальний музей Кропивницького

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Учні 10-В класу відвідали меморіальний музей Кропивницького

Автор: Французан від 11-10-2016, 12:17, переглядів: 1 025

0

Учні 10-В класу відвідали меморіальний музей КропивницькогоУчні 10-В класу відвідали меморіальний музей імені МаркаЛукича Кропивницького. Саме тут, у будинку на вулиці Болотяній, драматургпровів майже 20 років свого життя. Експозиція музею складається з декількохрозділів, де учні дізнались про важкий життєвий шлях фундатора українського професійноготеатру. На його рахунку понад 500 ролей. А першою і вирішальною стала роль вкомедії «Сватання на Гончарівці». Також учнів вразило те, що улюбленим музичнимінструментом митця була бандура. Не дивно, що Марко Лукич став засновникомпершого в Україні  театру для дітей. Укожного в серці закарбувалася сумна історія його смерті, як справжнього актора, під час гастролей. 

А з кандидатом історичних наук, старшим викладачем теоріїі методики Митрофаненком Юрієм Станіславовичем клас обговорив доволі актуальнепитання про перейменування міста на честь Марка Кропивницького. 

Гімназисти вдячні працівникам музею та всім, хтоорганізував цю цікаву та захоплюючу зустріч.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.