3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

«Чорнобиль. Що ми дійсно знаємо?»

Автор: Joker_13 від 29-04-2016, 12:32, переглядів: 1 178

0

«Чорнобиль. Що ми дійсно знаємо?»26 квітня 2016 року, у 30 роковини чорнобильської аварії, учні 9 класу провели тематичнулінійку «Чорнобиль. Що ми дійсно знаємо?». Дев’ятикласники зазначили, що вибух на Чорнобильській АЕС – це найбільша трагедія не тільки України, а й усього людства, адже великий викид радіоактивного пилу піднявся на висоту 1500 м і був перенесений вітром до Скандинавії, Центральної та Південно-Східної Європи, Північної Італії.

Під час лінійки учні розповіли про причини та наслідки катастрофи. Гімназисти повідомили, що одразу після аварії майже 8,5 млн. людей були опроміненими, близько 155 тис кв. км територій було забруднено, з них 52 тис кв. км – сільськогосподарські землі. Таких катастрофічних наслідків серед населення можна було уникнути, якби не замовчування влади СРСР і невдала евакуація. Перше офіційне повідомлення в СРСР зробили аж 28 квітня під тиском міжнародної спільноти, але і в ньому не повідомлялось про масштаби проблеми.

Присутні переглянули документальні хроніки тих подій. Зокрема, аудіозаписи диспетчерів про пожежу на реакторах АЕС, відео ліквідації пожежі та евакуації населення з міста Прип’яті, будівництво нового саркофагу, на який країни-донори зібрали 750 млн. євро. Хвилиною мовчання гімназисти та колектив облкомплексу вшанували всіх жертв чорнобильської катастрофи.

«Чорнобиль. Що ми дійсно знаємо?»Учні зазначили, який стан чорнобильської зони відчуження сьогодні: розповіли про «повертанців», туризм та пропозиції щодо раціонального використання досить безпечних територій, наприклад, створення Поліського біосферного заповідника.

Наприкінці заходу дев’ятикласники наголосили, що немає в Україні такого місця, яке б не було пов’язане з горем Чорнобиля. Наша пам'ять і пам'ять багатьох наступних поколінь знову і знову буде повертатися до трагічних квітневих днів 1986 року.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.