Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Учні 7 класу провели тематичну лінійку «Великий українець Микола Гоголь»

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Учні 7 класу провели тематичну лінійку «Великий українець Микола Гоголь»

Автор: Joker_13 від 2-04-2014, 13:13, переглядів: 2 325

0
Учні 7 класу провели тематичну лінійку «Великий українець Микола Гоголь»З нагоди 205-річчя від дня народження Миколи Васильовича Гоголя 1 квітня учні 7 класу провели тематичну лінійку «Великий українець Микола Гоголь». Дослідники й досі сперечаються, який же письменник Гоголь – російський чи український? У його творчості багато українських мотивів, але писав він російською. Напевно, роз'яснення слід шукати у самого митця... 
Семикласники не тільки повідомили цікаві факти з біографії письменника (про його давній рід, навчання, перші спроби довірити свої почуття паперу), а й декламували вірші та показали свою неабияку акторську майстерність під час інсценізації найбільш популярного твору Гоголя серед читачів – «Вечори на хуторі біля Диканьки». Гімназисти запропонували усім присутнім переглянути відеофрагмент «Творчі пошуки митця» та уривок з кінофільму «Тарас Бульба».
Учні зазначили, що все життя Гоголя можна назвати дорогою. Лише в дорозі він заспокоювався, відчував натхнення, приплив нових сил. Дороги вели Гоголя до Москви i Петербурга, Рима i Парижа, Гамбурга i Єрусалима. Однак усі шляхи письменника починалися з його рідного дому – України. Звідси він вирушав у свої мандри, сюди завжди повертався думкою i душею.
Учні 7 класу провели тематичну лінійку «Великий українець Микола Гоголь»Наприкінці заходу учні наголосили, що Микола Васильович дійсно став прикладом чудового поповнення та взаємозбагачення української і російської літератур. Але найбільш «сонячна» частина його творчості виросла на ґрунті народної культури та історії України. Тому Гоголя справедливо можна назвати «великим українцем».

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.