Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Година спілкування до Дня української писемності та мови у 10-Б класі

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Година спілкування до Дня української писемності та мови у 10-Б класі

Автор: Французан від 12-11-2013, 16:48, переглядів: 3 296

0

Година спілкування до Дня української писемності та мови у 10-Б класіУ 10-Б класі відбулась година спілкування до Дня української писемності та мови, на якій ми ознайомилися з розвитком та становленням української мови, її законодавчою базою, видатними діячами, які всіляко підтримували та відстоювали її окремішність.

Знаковим для нас стало те, що українська мова бере свій початок з давньоруської, від якої, до речі, утворилися й інші слов’янські мови. Українська мова – одна з наймилозвучніших, найбільш розвинених і багатих мов світу. Багатство це виявляється, передусім, у кількості слів. Володіння ним, його засобами дозволяє досягти точності вираження думок, почуттів, дає змогу усвідомлювати зміст чужих висловлювань.

Не можна ніколи зупинятися на вивченні рідної мови, адже, як зазначив свого часу видатний французький філософ Вольтер, «усі європейські мови можна вивчити за шість років, свою ж потрібно вчити ціле життя».


Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.