Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Гімназійне життя м.Олександрія » Година пам’яті «Федір Плотнір – земляк, патріот, краєзнавець» з учнями 11-а класу

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Година пам’яті «Федір Плотнір – земляк, патріот, краєзнавець» з учнями 11-а класу

Автор: anna_garifylina від 8-10-2018, 21:21, переглядів: 696

0

До 100-річчя від дня народження краєзнавця Федора Миколайовича Плотніра, який народився 3 жовтня 1918 року, в центральній міській бібліотеці відбулася година пам’яті «Федір Плотнір – земляк, патріот, краєзнавець» з учнями 11-а класу гімназії-інтернату.

Замало не все своє довге життя Федір Миколайович Плотнір прожив у селищі Нова Прага. Працював електриком. Але справжнім покликанням його було краєзнавство.

Серед його краєзнавчих відкриттів – встановлення місцезнаходження села Припутнів, де проживав і помер козак Харківського полку, філософ, поет, автор пісні «Їхав козак за Дунай» – Семен Климовський.

Віднайшов також Федір Плотнір хутір Секретарівку – економію батьків славетного вченого Дмитра Чижевського на березі маленької річки Мурзинки. 

Федір Плотнір–автор кількох книг: «Петриківські бувальщини» (2000), «Новопразький літопис» (2002), «Наші земляки» (2004), які видав за свої «остарбайтерські кошти».

 Гімназисти вдячні бібліотекарям за цікавий та пізнавальний захід.

Категорія: Гімназійне життя м.Олександрія

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.