Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Тематична лінійка «Михайло Кравчук – математик і патріот»

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Тематична лінійка «Михайло Кравчук – математик і патріот»

Автор: dend від 10-12-2015, 16:39, переглядів: 1 269

0

 

Тематична лінійка «Михайло Кравчук – математик і патріот»8 грудня учнями 10-Б класу було проведено тематичну лінійку «Михайло Кравчук – математик і патріот», присвячену найвидатнішому математику ХХ сторіччя, дійсному члену Всеукраїнської академії наук, науковцю світової слави.

Учні підібрали та підготували інформацію про життя великого математика, який стояв біля витоків винаходу першого у світі електронного комп’ютера. Михайло Кравчук першим в Україні почав писати математичні праці українською мовою, що його й погубило. Приліпивши ярлик «націоналіста», запроторили до більшовицьких концтаборів, незважаючи на великий науковий доробок ученого. Та, на Колимі, він і загинув у віці п’ятдесяти років. Найбільше учнів вразило те, що Михайло Кравчук був не тільки великим науковцем, автором многочленів Кравчука, моментів Кравчука, формул Кравчука, осциляторів Кравчука, а й великим патріотом, який свій короткий вік невпинно і творчо працював на благо науки та освіти рідного краю.

Тематична лінійка «Михайло Кравчук – математик і патріот»Нікого не залишала байдужим поезія, присвячена Михайлу Пилиповичу, яку виразно прочитали Тетяна Поліщук, Микола Федурко та Дмитро Каракоць.

Радійте. Все ж настане суд

Недовго вже його чекать

Узнає світ і вашу суть,

І справжню велич Кравчука.

 

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.