Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Психологія » Підлітки роблять вибір на користь здорового способу життя

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Підлітки роблять вибір на користь здорового способу життя

Автор: yulua від 14-02-2017, 09:44, переглядів: 1 180

0 Практичний психолог провела з учнями 7, 8 та 9 класів тренінгові заняття на тему:  «Підлітки роблять вибір на користь здорового способу життя».  Мета заходу: поглибити розуміння підлітками, що таке здоровий спосіб життя та фактори, що впливають на здоров’я; сформувати бачення та усвідомлення учасниками власних пріоритетних цінностей, необхідних для повноцінного життя. дати можливість учням самостійно визначити складові здорового способу життя. Учні назвали найважливіші складові здорового способу життя. Серед яких: відмова від куріння; відмова від алкогольних напоїв; відмова від наркотиків; заняття фізичною культурою та спортом;відсутність будь-яких захворювань; здорове харчування.

Особливо підліткам сподобалась  вправа «Наші ідеали». Мета якої виготовлення плакатів на теми: «Ідеальний юнак»,» «Ідеальна дівчина», «Ідеальна ciм’я», «Здоровий спосіб життя» та представлення своєї моделі.

Учні діляться на 4 групи, кожна з яких отримує своє завдання, виконує його у довільній формі протягом 5 хвилин. Потім представники кожної групи по черзі демонструють свої моделі і захищають їх. Приємно відзначити, що наші учні добре розуміють, що надзвичайно важливе у житті людини, яке місце серед ідеальних рис дівчини, юнака належить збереженню здоров’я.

Приємно відзначити, що учні 7, 8, 9 класів давали правильні відповіді на запитання інтелектуальної гри-анкети. Вони доказали, що куріння, алкоголізм. наркоманія дуже шкодять здоров’ю. Здорова людина – це така людина, яка життєрадісно й охоче виконує обов’язки, покладені на неї життям, і повністю реалізує свої фізичні й розумові здібності

                                                                                                                      Практичний психолог Якимчук Г.В.

Категорія: Психологія

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.