3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

"Чорнобиль не має минулого"

Автор: melnyk від 24-04-2024, 10:31, переглядів: 23

0

   Дата 26 квітня 1986 року вже 38 років ятрить пам'ять людства. Аварія на Чорнобильській АЕС показала, наскільки небезпечною може бути сила атома, коли вона вийшла з-під контролю. Щорічно ми згадуємо скільки лиха принесла вона в економіку країни, у родини українців, як вплинула техногенна катастрофа на природу та здоров’я людей.

  Черговим нагадуванням про аварію на Чорнобильській АЕС стала інтелектуально-пізнавальна година – застереження «Чорнобиль не має минулого»,  яку для учнів 10 - А класу підготувала О. Сторчова, бібліотекар ліцею (м. Олександрія). Десятикласники відповідали на запитання вікторини, переглянули відео: про маловідомі факти       Чорнобильської трагедії; про знахідки на території міста Прип’ять, які дивують туристів; про тварин, які живуть нині у зоні відчуження. 

  Презентація з фотознімками стала доречною та ефективною ілюстрацією до цього заходу. Оскільки там розмістилася інформація про життя станції та мешканців Прип’яті до трагедії та після неї, про жахливі наслідки аварії, про вшанування людей, які загинули, долаючи полум’я під час пожежі на ЧАЕС. 

 Під час цієї години діти читали поезії Д. Павличка, Л. Костенко та М. Яновської, а також послухали пісню «Чорнобильський дзвін», присвячені катастрофі. Учні також вшанували пам’ять людей, які своїми героїчними діями врятували світ від ще більшої трагедії.


Категорія: Новини

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.