Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Математика » Про підсумки проведення тижня природничо-математичних наук

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Про підсумки проведення тижня природничо-математичних наук

Автор: dend від 6-12-2016, 12:36, переглядів: 1 479

0

Велика наука – математика, але, як правило, поруч з нею йдуть фізика, хімія та біологія. Кожного року, навіть, присвячується тиждень математично-природничим наукам. Це дійство не оминуло і нашу гімназію. Всі учні, від малих до найстарших, брали участь у різноманітних програмах та конкурсах, які організовували їх улюблені вчителі.

Наші юні математики та природники на початку тижня (21.11) готували газети з приводу свята науки. Різний підхід, всебічні ідеї та незабутній колорит і різноманітність плакатів привертало увагу всіх дітей та працівників гімназії, що проходили повз. Також, цього ж дня в 11-В класі була проведена інтелектуальна гра під назвою «Математика та інформатика». І хоча вихованці цього класу – гуманітарії, гра виявилась доволі цікавою та захопливою, за що можна подякувати всім дітям, які брали участь, та вчителю, що досить професійно провів захід (Берлін О.А.). А взагалі, інколи навчати дітей за допомогою гри – чудова ідея. Тому в 9 класі також провели веселий захід «Цікава геометрія». Діти , сміялись, змагались і не помітили, як дізналися чимало нового про, здавалось, давно знайому науку. Хімія також важлива наука. Про неї не забули і в 8 класі: там провели захопливий хімічний турнір, який і показав знання учнів з даного предмету.

Наступного дня серця «великих математиків» ще дужче загорілись бажанням дізнаватися про щось нове, грати та вигравати. Серед 5-9 класів була проведена тематична лінійка, спрямована на пізнання дітьми чогось нового у природничо-математичному світі. Під назвою «Чи знаєте ви що…» вона розкривала проблеми біологічного різноманіття, причини зникнення одних видів та відкриття нових, показувала досягнення сучасної селекції та винаходи в області нанотехнологій. За розкриття сказаних проблем слід подякувати Литвин М.Ю. На корпусі старших класів також провели лінійку, але присвячену великому винахіднику «В.М. Глушков – людина, яка випередила час». Цікаву історію та найвизначніші факти з його життя показали нам учні 11-Б класу. Цікавим був захід «Шлях до зірок», який провів в 10 та 11 математичних класах вчитель фізики Буряк Ю.В. Світ безмежного космосу прекрасно закарбувався в пам’яті дітей. І на завершення дня були проведені шкільні олімпіади з природничо-математичних дисциплін за текстами міських олімпіад. Учні старанно виконували всі завдання, намагаючись не зробити багато помилок – всі хотіли стати переможцями.

23 листопада – день надзвичайно важкий, але дійсно веселий та захопливий. Серед 7-9 класів фізики Буряк Ю.В. та Денисов Д.О. провели природничо-математичний турнір. Учні показували свої знання, завзято відстоювали та підтверджували свої відповіді. Взагалі захід пройшов в атмосфері веселощів, сміху та, звісно ж, серйозності. А наші найменші гімназисти поринули у магічний світ математичної казки, куди їм допомогла потрапити
Долінко О.В. Діти були зачаровані магією казки, задумувались з приводу незнайомих фактів та намагались зрозуміти всю суть математики, передану в розповіді. Трохи старші діти (6 клас) вже змагались в конкурсі знавців рідного краю, де показували знання про свою маленьку Батьківщину.

Учні-гуманітарії 10-В класу взяли участь у вікторині «Як ти знаєш історію математики», яку підготувала вчитель математики Свириденко О.Л. Діти ретельно перебирали в своїй пам’яті знання , щоб відповідати достатньо точно, щоб показати, що вони дійсно знають історію великих відкриттів в області математики. Міські ж діти з 10-А класу дізнавалися або ж відновлювали в пам’яті знання про сучасну математику та математиків. Вчитель розповідала, дивилась на своїх учнів, слухала доповнення до своєї розповіді про видатних людей і розуміла, що все ж починалося ще в 5 класі зі звичайної математичної казки…

Четвер виявився найважливішим днем за весь тиждень математично-природничих наук, особливо для учнів математичних класів. Але спочатку хотілося б сказати про 8-класників, які завзято змагались у грі «Морський бій», продумували кожен свій хід, раділи успіхам, але ні в якому разі не розчаровувались через невдачі. Гра, яку провела Загуменна Я.С., викликала лише позитивні емоції в учнів. Для старших математичних класів цей день був визначним, адже саме тоді вони мали показати рівень своїх знань у змаганні між 10-Б та 11-Б класах, а саме у щорічному природничо-математичному змаганні Брейн-Ринг. Боротьба була дійсно запекла, на деякі питання не знали відповідь ні одна, ні інша команди. Загалом, відповідали вони однаково активно та правильно, але, незважаючи на це, 11 клас набрав більше балів та переміг в даному змаганні. Можливо, через те, що багато розумних дітей були присутні в команді, можливо, через більший досвід в подібних конкурсах, але виграш дістався старшим учням.

Наступного дня 11 класам вирішили подарувати перепочинок, а от в 6 та 7 класах проводились різні конкурси та магічні подорожі. Зокрема, для 7-класників Долінко О.В. провела «Математичне ТБ», де розповідала про поняття математики та лінгвістики, їх порівняння та суть обох термінів. Дітям 6 класу вона подарувала захопливу «Історичну подорож» до магічного світу математично-природничих наук. В 10-Б провели тренінг «Як розв’язати математичну задачу». Учні з великою цікавістю слухали розповідь та дивились презентацію з даної теми, намагались зрозуміти все, що вчитель приготувала для них. В універсальному 10-Г класі була діти брали участь у географічній вікторині, старанно підготовленій вчителем географії та просто чудовою людиною Шереметом П.М.

На завершення тижня фізик Буряк Ю.В. вирішив провести для учнів 11-Г класу конференцію «Пошук екзопланет у Всесвіті».

Також, слід зазначити, що протягом тижня можна було подивитись на виставку світлин «Сучасні наукові дослідження та винаходи», ретельно підготовлені учнями 5-6 класів.

Отже, у підсумку можна сказати, що тиждень був доволі веселим, по-своєму світлим, загадковим, в деякій мірі несподіваним та пізнавальним. Хотілося б, щоб частіше проводились конкурси, вікторини та цікаві розповіді з приводу будь-яких визначних подій.

Категорія: Математика / Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.