3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Як запобігти насильству та булінгу

Автор: melnyk від 21-10-2024, 13:38, переглядів: 24

0

18 жовтня в 11-А класі (м.Олександрія) проведено виховну годину "Запобігання насильству та булінгу". Учні отримали корисну інформацію про види булінгу, його наслідки та міри покарання. Зокрема, у випадку шкільного булінгу за кривдника, якому не виповнилося 14 років, усю відповідальність несуть батьки. Вони повинні  відшкодувати шкоду (як матеріальну, так і моральну), яку завдала їхня дитина іншому учню. Якщо дитина віком від 14 до 18 років має майно або доходи, достатні для відшкодування завданих збитків, вона робить це самостійно, якщо ні- то відповідають батьки. До того ж, батьків може бути притягнуто до адміністративної відповідальності за невиконання обов'язків щодо виховання дітей. Крім того, дитину з 16 років можна притягнути як до адміністративної, так і до кримінальної відповідальності, в залежності від тяжкості та наслідків вчиненого діяння.

Категорія: Ліцейне життя м.Олександрія

 

Завдання перших очно-заочних підготовчих курсів 2024-2025

Автор: gerwetis від 21-10-2024, 11:00, переглядів: 124

0

Завдання тестувань:

Математика

Історія України

Українська мова

Англійська мова


Матеріали для підготовки:

Математика

Історія України


Для відкриття матеріалу натисніть на назву потрібного предмету


Категорія: Ліцейне життя / Очно-заочні підготовчі курси

 

Відвідування фотовиставки "Мандрівний Старобільськ"

Автор: gerwetis від 21-10-2024, 09:50, переглядів: 27

0

18 жовтня учні 11-Г класу відвідали цікавий захід, який проходив у Кіровоградській обласній бібліотеці для юнацтва імені Є. Маланюка.
Розпочався захід з презентації фотовиставки "Мандрівний Старобільськ", де були представлені світлини фотомитців Луганщини, які познайомили присутніх з красою нині окупованого міста Старобільськ, яке до війни називали столицею культурних перетворень у Луганській області.
Далі учні мали змогу поспілкуватися з художницями зі сходу України Анною Невтирою та Анжелікою Мірошниченко, які поділились власними роздумами про вплив мистецтва на ментальне здоров'я людини, особливо під час війни.


І на закінчення заходу учасники поетично-музичного квартирника співали авторські пісні та читали власну поезію.
Творча зустріч з митцями була сповнена  творчим відпочинком та позитивними емоціями.

Категорія: Ліцейне життя

 

Коли робота за кордоном може бути небезпечною

Автор: gerwetis від 21-10-2024, 09:49, переглядів: 17

0

Тематична класна година «Коли робота за кордоном може бути небезпечною», проведена в 10-Б класі, мала на меті звернути увагу учнів на проблему, з якою стикаються іноді наші співвітчизники, які через різні причини опиняються поза межами України. Після повномасштабного вторгнення рф на територію України відбулася найбільша міграційна криза в Європі з часів Другої світової війни: ВПО – більше 7 млн. осіб,  біженці – більше 5 млн., 200-300 тис. примусово вивезених до рф дітей…
За даними ООН, людей продають у рабство в 127 країнах світу. В 11 державах відмічений «дуже високий» рівень активності викрадачів людей, серед них – росія, Україна, Білорусь, Молдова і Литва. Щороку до тенет работоргівців потрапляє близько 225 тис. людей. При цьому Україна є лідером Східної Європи за кількістю постраждалих.

Під час тематичного заходу учні дізналися про головні заходи безпеки, яких необхідно дотримуватися, щоб не стати жертвою злочинного бізнесу.

Категорія: Ліцейне життя

 

Краплина води або де ми втрачаємо воду

Автор: gerwetis від 21-10-2024, 09:47, переглядів: 22

0

В 11-Г класі було проведено екологічну годину думок "Краплина води або де ми втрачаємо воду", метою якої є підвищення обізнаності учнів про важливість води як природного ресурсу та необхідність її раціонального використання.
Захід пройшов у дружній атмосфері. Ліцеїсти активно висловлювали свої думки щодо ключових аспектів проблеми водних ресурсів, зокрема глобальне потепління, забруднення води та її значення  для життя. Учні ділилися думками про різні способи економії води у побуті.
Отже, виховний захід справив не лише позитивне враження на всіх учасників та підвищив обізнаність про важливість збереження води, але й мотивував учнів впроваджувати економію води в повсякденному житті.
Берегти воду - це значить берегти життя, здоров'я та красу навколишнього середовища!

Категорія: Ліцейне життя