3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Європейський день боротьби з торгівлею людьми

Автор: gerwetis від 18-10-2024, 13:48, переглядів: 9

0

Ганебна сторінка минулого людства, на жаль, існує в сьогоденні. Те, що здавалося неможливим  - досі є поруч з нами.
Для протидії торгівлі людьми дуже важливо володіти необхідною інформацією, бути обережним та уважним до дрібниць. Тому класний колектив 8 класу Центральноукраїнського наукового ліцею - інтернату, разом з класним керівником Губенко Р.О.,  провели інформативну бесіду на тему: "Як не стати жертвою работоргівлі".
Результатом цієї співпраці стала ця "Мапа думок".
Інформація - це зброя! Користуйся нею правильно!!!

Категорія: ---

 

Сучасне рабство

Автор: gerwetis від 18-10-2024, 13:35, переглядів: 6

0

Сьогодні Європейський день боротьби з торгівлею людьми.    Учні 9 класу переглянули та обговорили фільм "Станція призначення - життя". Ця документальна кінострічка висвітлює проблеми торгівлі людьми та розповідає про її складові частини: методи вербування, транспортування та типові форми експлуатації людей в умовах сучасного рабства. Учні обговорили та висловили власні думки щодо фільму та висвітлених у ньому проблем.

Категорія: Ліцейне життя

 

Торгівля людьми – сучасне рабство, яке треба зупинити!

Автор: yulua від 18-10-2024, 12:41, переглядів: 21

0

Щорічно 18 жовтня відзначається Європейський День боротьби з торгівлею людьми, мета якого – висвітлення цієї актуальної проблеми, необхідність об’єднання зусиль, щоб запобігти цьому явищу, переслідування злочинців, надання допомоги постраждалим особам.

Категорія: Ліцейне життя

 

В.П. Ярош - дослідник спадщини творчості М.Л. Кропивницького

Автор: gerwetis від 18-10-2024, 12:24, переглядів: 7

0

17 жовтня у 10-В класі у рамках проєкту «Видатні українці рідного краю» була проведена тематична година "В. П. Ярош дослідник спадщини М. Кропивницького". Учениці Д. Гриневич, В. Пиж'янова та Д. Богаченко підготували змістовну розповідь презентацію про життя та творчий шлях краєзнавця. Метою заходу було ознайомлення учнів з відомим дослідником спадщини М. Л. Кропивницького. Із спогадів сучасників: «Віктор Петрович Ярош був з тих інтелігентів від природи, які непомітно ходять по землі, але залишають на ній глибокий слід». В. П. Ярош народився 18.10.1914 р. в селі Бистрику Сумської області в сім'ї вчителів. З 1948 по 2001 р. він мешкав в Кіровограді, обіймав різні посади: завідувача відділу культури обласної газети «Кіровоградська правда», заступника начальника обласного управління культури, завідувача літературною частиною музично-драматичного театру імені М. Л. Кропивницького. З 1948 по 1967 р. 


Ярош очолював обласне літературне об'єднання «Степ», а в 1982 році стає завідувачем меморіального музею М. Л. Кропивницького, в якому зібрав понад 4 тисячі експонатів. Відкриття музею стало результатом його багаторічних досліджень і пошуків. У 1994 р. Ярош став переможцем першого конкурсу на здобуття обласної краєзнавчої премії імені В. Ястребова. Віктор Петрович є автором книг та численних публікацій, присвячених корифеям українського професійного театру. Вихід книжки «Стежками завіяними» важлива подія в житті нашого краю. В своїх дослідженнях В. П. Ярош довів важливе значення М. Л. Кропивницького, як одного з основоположників українського театру. Його подвижницька діяльність зразок для багатьох дослідників і науковців.

Категорія: Ліцейне життя

 

"Торгівля людьми, насильство в сім'ї - злочин проти людини"

Автор: yulua від 18-10-2024, 12:13, переглядів: 12

0

18 жовтня відзначається Європейський День протидії торгівлі людьми. Цей день має на меті привернути увагу до проблеми, інформувати спільноту про небезпеку і допомогти виявляти та боротися з торгівлею. Соціальним педагогом, класним керівником Наталією МОМОТ було проведено годину спілкування з учнями 7 класу.

Категорія: Психологія / Ліцейне життя