3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Про ментальне здоров'я дбай – спокій в серці зберігай!

Автор: yulua від 2-10-2024, 15:55, переглядів: 36

0

Ментальне здоров’я – це невід’ємна частина щасливого життя. Турбота про власний внутрішній світ допомагає долати труднощі, зберігати спокій і радіти кожному дню.

Категорія: Психологія

 

«Історія і трагедія Бабиного Яру»

Автор: melnyk від 2-10-2024, 12:13, переглядів: 24

0

З метою вшанування пам`яті жертв Голокосту та масового знищення нацистськими окупантами мирного українського населення в 11-А класі (м.Олександрія) проведено виховну годину спілкування «Історія і трагедія Бабиного Яру». 

Протягом 1941-1945 років в ярах Бабиного Яру було розстріляно понад 100 тисяч людей, серед них – 70 тисяч євреїв. Жертвами розстрілів стали також військовополонені, цивільні громадяни, підпільники та учасники партизанських загонів. Нікого не жалкувала жорстока рука нацистського окупанта. Бабин Яр – це трагедія всього людства.  

  • Великий Боже, ми з твоєї згоди
  • Проходимо дорогу в Бабин Яр, 
  • Де смертно ти поєднуєш народи, 
  • Щоб зберегти життя й свободи дар.
  •                                                                                                                Дмитро Павличко

Категорія: Ліцейне життя м.Олександрія

 

Інтерактивна вікторина « Гетьмани України »

Автор: gerwetis від 2-10-2024, 11:40, переглядів: 30

0

1 жовтня Україна святкує День Покрови Пресвятої Богородиці , День захисника і захисниць України та День українського козацтва. З метою поглиблення  знань з історії України, українського козацтва та  виховання патріотизму в 10-В класі була проведена вікторина на тему «Гетьмани України». Історичну гру підготували учениці А. Бабаян та В. Пижʼянова. Учні класу поділилися на 3 команди по 6 гравців, інші були в ролі вболівальників. Кожна команда обрала собі капітана та назву.«Січових Левів» представляв М. Федченко, команду «Легіон»- Т. Жданов , а «Коротковців»- М. Волощук. За кожну правильну відповідь команди отримували по 5 балів . Найактивніше себе проявили А. Донець , Д. Булаєнко , Є. Михайленко , М. Волощук , А. Гонжа , Т. Жданов , М. Федченко та А. Дарій . Перемогла команда «Січових Левів», отримавши 40 балів. Інші команди також рішуче боролися за свою перемогу. Учні чудово провели час та дізналися цікаві факти про українське козацтво. 

Категорія: Ліцейне життя

 

Місто над Інгулом

Автор: yulua від 2-10-2024, 10:30, переглядів: 32

0

Минулого тижня учні 6 класу відвідали фотовиставку "Місто над Інгулом" Сергія Невесьолова – краєзнавця, мандрівника, дослідника історії рідного краю, автора путівника "Запрошую у подорож Кіровоградщиною", співавтора видань "Архітектурне обличчя міста" та ін. Захід проходив в ОУНБ імені Дмитра Чижевського.

Категорія: Ліцейне життя

 

Зібрані донати від учнів 10-Б класу

Автор: melnyk від 2-10-2024, 08:36, переглядів: 28

0

30 вересня в Центральноукраїнському науковому

ліцеї-інтернаті вже вкотре пройшов благодійний ярмарок. Цього разу, як і раніше, він був присвячений до Дня захисників і захисниць України. До заходу активно долучились батьки і учні 10-Б класу (м.Олександрія). Вони підготували домашню випічку: торти, вафлі, суфле, желе, кекси тощо. Під українські пісні торгівля йшла весело і гамірно. Це був чудовий день, наповнений смаколиками, що швидко розкуповувалися ліцеїстами,   та позитивними емоціями.

Зібрані донати будуть спрямовані на потреби військових, які захищають нас від російської агресії.

 

     

 

Категорія: Ліцейне життя м.Олександрія

 

Година памʼяті та вдячності «Сила нескорених»

Автор: gerwetis від 2-10-2024, 08:13, переглядів: 26

0

1 жовтня ми відзначаємо велике свято – День Захисників і Захисниць України. В сьогоднішніх реаліях ми кожного дня і вголос і подумки висловлюємо свою вдячність нашим дорогим мужнім і хоробрим воїнам, хвилюємося за них і бажаємо повернутися до своїх родин цілими й не ушкодженими.

 10 – Б клас відзначив цей день годиною памʼяті та вдячності «Сила нескорених». Говорили про історію заснування свята у 2014 році та його звʼязок із Покровою Пресвятої Богородиці. Ідея заступництва Божої Матері – захисниці від ворогів – сягає своїм корінням у козацькі традиції. У цей день ми вшановуємо українських героїв різних епох та сучасних захисників і захисниць України.

 Ми дякуємо всім, хто боронить нашу незалежність і маємо згадати кожного, хто віддав життя за Україну. Наша подяка – не щось абстрактне, адже у кожного з нас є рідні, друзі, просто знайомі, котрі захищають державу і нас. Учні 10 – Б класу розповіли про близьких їм людей, які зараз знаходяться на війні. Сьогодні саме вони – люди різного віку, різного роду занять – є головними для усіх нас. Вони ціною неймовірних зусиль і самовідданості творять нашу історію, історію сильної і незалежної держави. Бажаємо мужності й витримки нашим дорогим воїнам та їх родинам.

Категорія: Ліцейне життя