Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » » «Кобзарю! Твоя слава не вмре, не поляже!» (ФОТОЗВІТ)

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

«Кобзарю! Твоя слава не вмре, не поляже!» (ФОТОЗВІТ)

Автор: dend від 11-03-2015, 17:08, переглядів: 1 422

0

«Кобзарю! Твоя слава не вмре, не поляже!» (ФОТОЗВІТ)Тарас Григорович Шевченко – наш геній, пророк, мислитель, поет, художник.

Від часу Кобзаря виросло більше шести тисяч поколінь. Його прометеївський дух вжився в душі наших гімназистів, будить їх свідомість, кличе до мудрості.

І традиційний Шевченківський тиждень – яскраве цьому підтвердження.

Хвилююче й зворушливо звучали покладені на музику поетичні рядки Тараса Григоровича у виконанні хору учнів 10-х класів: «Учітеся, брати мої» та «Зацвіла в долині».

Вразив своєю ліричністю виступ Оксани Грабовської (11-Г), ніжні звуки сопілки зачарували кожного.

Проникливо та щиро звучав Шевченків «Заповіт» з уст учнів 10-11-х класів Вовченка Дмитра, Поліщук Анастасії, Кашапова Василя.

Зміст Шевченкового слова з високою майстерністю передали Каряжа Богдан («Чи то недоля та неволя»), Шевченко Дмитро («Холодний яр») та Потєхін Дмитро («Ми заспівали, розійшлися»).

«Кобзарю! Твоя слава не вмре, не поляже!» (ФОТОЗВІТ)Хореографічна картинка «Плач Ярославни» у виконанні учнів 9 класу та «Лист у майбутнє», майстерно виконаний семикласниками, справили незабутнє, щире та зворушливе враження.

Доречними були гуморески про Т.Г.Шевченка, виконані учнями 5 класу.

Поезії Великого Кобзаря покладено на музику, багато з них стали народними. Без пісні неможливо уявити програму концерту, тож Юлія Нетьосова та Антоніна Задорожна (10-В) виконали сміливу інтерпретацію тексту класика "Утоптала стежечку".

У душі Шевченка жила філософія національної ідеї – творення міцної держави, яка так тяжко виборювалася і утверджувалася і яку, виявляється, можна так легко втратити. Так сталося після смерті Богдана Хмельницького. Україна постала руїною. Про це писав Пророк у містерії «Великий льох», про кривавий московський урок нагадали й учні 11-Б, В класів Сіденко Іван, Мушин Іванна, Стоянова Єлизавета, Лисенко Юлія, Луценко Кароліна, Благовісна Дарія, Коротка Майя, Шутенко Віктор, Бедзай Максим, Яновський Артур, інсценізуючи поему.

«Кобзарю! Твоя слава не вмре, не поляже!» (ФОТОЗВІТ)На жаль, пророчі Шевченкові слова про «її окраденую» знаходять підтвердження у нашому сьогоденні, коли «старший брат» знову вносить розбрат, сіє зневіру і фактично знищив добросусідські взаємини. Та й порозумітися найближчим часом навряд чи вдасться.

Як доказ стали кадри відеофільму, підготовленого учнем 11-В класу Циганковим Олегом.

Змінюються президенти, влада, але залишаються вічними й нетлінними цінності, проголошені Великим Кобзарем.

Молодь, прагнучи в Європу, не забуває свого духовного наставника Тараса Шевченка і устами Героя Майдану Сергія Нігояна пророче сурмить:

Борітеся – поборете,

Вам Бог помагає,

За вас правда, за вас слава

І воля свята.

Фотозвіт

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.