Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Друга світова війна: український вимір

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Друга світова війна: український вимір

Автор: feanen від 9-05-2024, 15:40, переглядів: 72

0

08.05.2024 року 11-В відвідав обласний краєзнавчий музей, де відбувся тематичний захід «Друга світова війна: український вимір» до Дня пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років.

Доцент, кандидат історичних наук, старший науковий співробітник Регіонального центру наукових історико-краєзнавчих досліджень Світлана Проскурова детально розповіла про даний захід, метою якого було розвінчати міфи про Другу світову війну, розкрити правдиві факти, продемонструвати внесок України у перемогу над нацизмом та популяризувати нові дослідження з цієї теми серед молоді.

Олександр Чорний – кандидат історичних наук, доцент, розповів про власні дослідження з теми Другої світової війни, а саме про внесок України у перемогу, особливості російської пропаганди, нові акценти та недосліджені факти Другої світової війни.

Під час заходу була представлена виставка «Українська Друга світова», яка вперше продемонструвала український вимір Другої світової війни. Від 1 вересня 1939 р., коли українці у складі Війська Польського стали до бою з гітлерівськими агресорами, до останніх пострілів на Далекому Сході – у війні з Японією. У центрі уваги експозиції – передусім Україна та її роль у Світовій війні. І найголовніше: внесок українського народу в перемогу над нацизмом на всіх фронтах.

Готуючись до цієї дати, Дня пам'яті та перемоги над нацизмом, учні виготовили червоні маки.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.