Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Чорнобильська АЕС під час рашистської окупації

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Чорнобильська АЕС під час рашистської окупації

Автор: feanen від 29-04-2024, 08:10, переглядів: 26

0

26 квітня ми завжди згадуємо як як день страшної трагедії, згубні екологічні наслідки якої не можна було подолати за 38 років, які пройшли з того часу. Втрачені ж та понівечені життя людей, понівечений пласт унікальної культури поліщуків назавжди залишаться трагічною сторінкою нашої національної культури. Це беззаперечні факти, зрозумілі кожному українцю.

Але ж два роки тому, коли росія здійснила військовий напад на нашу країну і в перший день захопила АЕС. До цього історія не знала ще випадків, коли військовим шляхом встановлюється контроль над такого роду об'єктом, а у міжнародному праві навіть гіпотетично не прописувалися такі ситуації.

Інформаційна година, проведена в 11-Б класі, була присвячена подіям, що відбувалися на Чорнобильській АЕС з 24 лютого по 2 квітня 2022 року – 1 місяць, 1 тиждень та 2 дні рашистської окупації. ЧАЕС пережила обстріли, знеструмлення та навіть перетворилася на військову базу, оскільки окупанти звозили туди тонни озброєння, чим поставили під удар ядерну безпеку не лише України, але і всього світу. Майже весь цей час працівники та працівниці, що були на зміні під час захоплення станції, залишалися на робочих місцях, фактично – у російському полоні. Вони були вимушені працювати цілодобово, навіть спали та харчувалися без відриву від роботи, самостійно облаштовували собі графік, щоб давати одні одним хоч якийсь час на відпочинок. Вперше змінити працівників та працівниць вдалося аж 20 березня. Тоді 64 особи змогли виїхати на підконтрольну Україні території, а їм на зміну заступили 46 працівників та працівниць, які добровільно пішли в окупацію, аби дати своїм колегам нарешті повернутися додому.

Учні переглянули документальні матеріали, зняті за свідченнями працівників станції. Вони проявили себе як справжні герої - захистили світ від ще однієї катастрофи.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.