Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Патріотична година-роздум «Той квітень не забудеться ніколи»

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Патріотична година-роздум «Той квітень не забудеться ніколи»

Автор: dend від 26-04-2021, 16:12, переглядів: 423

0

Чорнобильська трагедія... Ось уже 35 років дзвони Чорнобиля стукають у наші серця. змушують зупинитись і озирнутись в той страшний 1986-й...

35 років минуло відтоді, а пам’ять наша зберігає все до найменших подробиць. Проходять роки після аварії на Чорнобильській атомній електростанції, а біль не вщухає, тривога не покидає людей, пов’язаних зі скорботним часом ядерного апокаліпсису. Чорнобильська біда ще довго лунатиме в нашій пам’яті дзвонами за тими, кого вже немає, кого не стане завтра, хто заплатив за чиюсь помилку своїм здоров’ям, життям.

Саме 26 квітня 2021 року в день пам`яті найбільшої техногенної катастрофи учні 11-В класу провели патріотичну годину-роздум «Той квітень не забудеться ніколи», присвячну 35-ій річниці з дня трагедії на ЧАЕС.

Виступи учнів класу, присвячених Чорнобильській трагедії перенесли  у ті часи, коли їх батьки були майже такого самого віку, як вони сьогодні. У всіх на вустах лунали слова «глобальна катастрофа», «радіоактивне забруднення», «екологічні біженці», «ліквідатори».

Під час заходу учні 11-В класу зазначили, що у день пам'яті ми з сумом згадуємо і вшановуємо ліквідаторів аварії на ЧАЕС, людей, які ціною свого здоров’я і життя врятували від ядерного лиха не лише Україну, а й увесь світ. Адже наслідки аварії могли б бути набагато страшнішими, якби не їх самопожертва та героїзм.

На завершення заходу діти ще раз звернули увагу на те, що поки ще не зажила чорнобильська рана і не відшукати нам слова, що вгамовують її біль. Тож пам’ятаймо, що ми, люди, маємо з відповідальністю ставитися до оточуючого світу, щоб залишити його чистим, прекрасним і живим для прийдешніх поколінь.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.